10 voordelen van een waterontharder

Of je nu veel of weinig water verbruikt. Een waterontharder is geschikt voor elk huishouden. De voordelen van een waterontharder wegen niet op tegen de eenmalige investering die je er voor moet doen. Behalve kalkvrij water brengt een waterontharder veel meer voordelen met zich mee. Je apparatuur dat in contact is met water gaat ook langer mee. Op deze manier verdient de investering zich zelf terug.

10. Kalkvrije badkamer en sanitair

Met de aansluiting van een waterontharder op de waterleiding zal de kalk uit je water verdwijnen. Hierdoor krijg je weer ‘zacht water’ in je woning. Het grote voordeel hiervan is dat je geen kalkaanslag meer krijgt in je badkamer of op je sanitair. Ook je voegen blijven beter behouden. Het apart nadrogen van je badkamer is ook niet meer nodig. Het water zal gewoon opdrogen als het ventileert en laat geen kalk meer achter.

9. Zacht wasgoed

Na installatie van de waterontharder zal je wasgoed weer heerlijk zacht aanvoelen. Dit is niet het enige voordeel. Je kleding gaat ook langer mee doordat je wast met kalkvrij water. Er blijven geen kalkresten achter in je kleding waardoor het langer behouden blijft. Ook heb je minder wasmiddel nodig en wordt het gebruik van antikalk producten overbodig.

8. Geen strepen bij het ramen wassen

Zeg voorgoed voorbij tegen kalkstrepen op je ramen. Bij het ramen wassen zal er geen kalk achterblijven en heb je minder werk met het wassen van je ramen.

7. Verzacht huid en haar

Kalkvrij water is niet alleen goed voor je apparatuur of kleding, maar ook voor jezelf. Je krijgt er weer een mooie zachte huid van en je haar voelt zachter aan. Veel kalk in het water kan zorgen voor dof en stug haar, dit is met een waterontharder verleden tijd.

6. Minder huidirritatie

Je huid brengt als bescherming een kleine vetlaag aan. Deze vetlaag wordt aangetast door kalk in het water. Dit komt doordat kalk een ontvettende werking heeft. Gevolg is een droge huid, winterhanden, eczeem of jeuk. Door het gebruik van een waterontharder heb je hier minder last van omdat de natuurlijke vetlaag op je huid wordt hersteld.

5. Makkelijker schoonmaken

Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, je hoeft minder hard te boenen en er komt geen kalkaanslag meer in je badkamer of wc. Nadrogen is in veel gevallen ook niet meer nodig. Alleen dit voordeel is voor velen al reden genoeg om een waterontharder te kopen en te laten monteren.

4. Minder shampoo, zeep, schoonmaakproducten

Met een waterontharder heb je minder shampoo nodig onder de douche. Je hebt minder zeep nodig om je handen te wassen en je hebt in het hele huishouden minder schoonmaakproducten nodig. Je bespaart dus flink geld op je schoonmaak kosten en je persoonlijke hygiene.

3. Koffie, thee en ranja beter van smaak

Doordat je minder kalk in je water hebt smaakt je koffie, thee en ranja beter. Je hebt geen kalkresten meer in je drankje waardoor de bittere smaak verdwijnt. Je proeft het echte water zoals het bedoeld is. Ook is het beter voor je koffieautomaat en je waterkoker. Deze hoef je niet meer te ontkalken en gaan langer mee.

2. Langere levensduur apparatuur

Kalk is slecht voor je apparatuur. Dit is een algemeen gegeven. Als je een waterontharder laat monteren zullen je apparaten niet meer in aanraking komen met kalk. Hierdoor zullen je apparaten die in aanraking komen met water langer mee gaan. Bijkomend voordeel is dat een waterontharder ook energiebesparend is. Doordat apparaten vol komen te zitten met kalk hebben ze meer energie nodig om dezelfde prestaties te leveren. Dit is met een waterontkalker niet meer nodig. Je bespaard dus ook energie.

1. Helder glas en servies

Geen kalk meer in je water betekend heldere glazen en helder servies. Door kalk in je water worden je glazen vaak dof en ziet het er ‘gebruikt’ uit. Door het installeren van een waterontharder zal de kalk uit je water verdwijnen. Hierdoor is je glas en servies altijd helder. Je kunt de vaatwasser ook afstellen op een mindere temperatuur. Je hoeft immers niet al dat kalk meer weg te wassen. Je servies, glas en bestek blijft door een waterontharder langer mooi.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van een waterontharder? Nee vrijblijvend contact op met onze specialisten en zij zullen je informeren en adviseren. Na het lezen van deze voordelen wil jij dit toch ook? Vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan.

Nu vergelijken