4 redenen om je vloer te isoleren

Je vloer isoleren brengt vele voordelen met zich mee. Je houdt meer warmte binnen, bespaart energie en in de zomer is uw huis koeler. In dit artikel bespreekt Odeso 4 redenen om uw vloer te isoleren.

1. Met vloerisolatie hou je meer warmte binnen

Als je de vloer laat isoleren hou je meer warmte binnen. Huizen zonder vloerisolatie verliezen onnodig veel warmte. Deze warmte verdwijnt door de vloer. In huizen zonder vloerisolatie kan de vloertemperatuur tot wel 5 graden verschillen ten opzichte van de kamertemperatuur. Laat je vloerisolatie aanleggen in je huis dan gaat er geen warmte door de vloer verloren en zal je vloer ook een aangenamere temperatuur krijgen. De warmte wordt vastgehouden in de woning waardoor je meer warmte binnen houdt.

2. Met vloerisolatie bespaar je op stookkosten

Doordat je vloerisolatie aan laat leggen blijft de temperatuur in je huis constanter. Hierdoor ga je geld besparen op je stookkosten. Aan stookkosten kun je gemiddeld tot 220 euro per jaar besparen. Per vierkante meter kun je tot wel 7 kubieke meter gas besparen. Een goede reden om vloerisolatie aan te laten leggen.

3. Goed voor je gezondheid

Het goed isoleren van je vloer kan ook gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Door een goede vloerverwarming heb je in je woning minder schommelingen in luchtvochtigheid. Een constante luchtvochtigheid kan bevorderend werken voor mensen met astma of reuma. Vloerisolatie voorkomt ook vocht, schimmelvorming, zwam problemen en je hebt minder last van huisstofmijt.

4. Waardevermeerdering woning

Door het aanleggen van vloerisolatie zal de waarde van je woning stijgen. Je woning wordt energiezuinig en je bent minder kosten kwijt aan energie. Het aanleggen van vloerisolatie kan vaak al binnen één dag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je weken in een bouwput komt te leven. Door de waardevermeerdering van je woning en de besparing op de energiekosten verdien je de investering in vloerisolatie al binnen een paar jaar terug.

Vrijblijvende offerte vloerisolatie

De voordelen van vloerisolatie spreken voor zich. Je houdt meer warmte binnen, je bent minder geld kwijt aan energiekosten én het is beter voor je gezondheid. Niet geheel onbelangrijk is de waardestijging van je woning. Ben je geïnteresseerd wat de kosten zullen zijn voor vloerisolatie in jouw woning? Vraag dan vrijblijvend tot 4 offertes op bij vakmannen bij jou in de buurt. Met 1x het formulier in te vullen ontvang je meerdere vrijblijvende offertes.

Offerte aanvragen vloerisolatie