5 tips om de isolatie van je woning te verbeteren

Een goed geïsoleerde woning is tegenwoordig steeds belangrijker. De energieprijzen stijgen, het milieu speelt een steeds belangrijkere rol en je wil er natuurlijk lekker warm bij zitten in de winter. Laat de isolatie van je woning te wensen over? Dan is het verstandig om eens na te gaan welke mogelijkheden je hebt bij het isoleren van je woning. In dit artikel delen we 5 tips om de isolatie van je woning te verbeteren.

1. Tochtstrips

Heb je houten of aluminium kozijnen? Dan zijn tochtstrips een aanrader om spleten en kieren af te dekken. Bij kunststof kozijnen zitten deze er vaak al in waardoor je ze hier niet meer nodig hebt. Maak alleen gebruik van flexibele tochtstrips van bijvoorbeeld siliconen of rubber.

2. Gordijnen

Een andere makkelijke oplossing om extra warmte binnen te houden is het gebruik van gordijnen. Heb je grote raamoppervlaktes zonder gordijnen? Dan merk je dat het ‘s avonds sneller afkoelt. Zorg er wel voor dat je de gordijnen niet over een radiator hangt, dan werkt het juist averechts.

3. Kunststof kozijnen

Raamkozijnen van kunststof bieden vele voordelen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en bieden dat extra stukje isolatie voor je woning. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gewerkt met HR++ en triple glas waardoor de isolatiewaarde nog hoger wordt. Voor een optimale isolatie is het verstandig om ook de deurkozijnen van kunststof te laten plaatsen.

4. Dakisolatie

Woon je in een oud huis zonder dakisolatie? Dan heb je een grote kans dat je energierekening hoog uitvalt. Een goede dakisolatie houdt veel warmte binnen waardoor je een minder hogere energierekening ontvangt. Ook heb je minder last van temperatuurschommelingen. De temperatuur in je woning blijft er constanter door. In de zomer werkt het zelfs koelend. Een goede dakisolatie werkt ook geluidswerend. Je hebt minder last van het verkeer of overvliegende vliegtuigen.

5. Isolatiewaarde

Niet alle isolatie werkt even effectief. Het is belangrijk om op de isolatiewaarde van bepaalde mogelijkheden te letten. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe lager de energiekosten. De isolatiewaarde is te herkennen aan de Rd-waarde. Het isoleren van je woning hoeft niet moeilijk te zijn. Op onze isolatie pagina beschrijf je eerst je wensen. Daarna ontvang je geheel vrijblijvend tot 5 aanbiedingen van ervaren vakmensen bij jou in de buurt. Tevens is het mogelijk om samen met de vakman te kijken welke oplossing het meest geschikt is voor jouw situatie. Het ontvangen van offertes is volledig kosteloos en vrijblijvend.