Een schuifpui in je woning plaatsen is een goed idee. De functionaliteit en mogelijkheden van een schuifpui kunnen goed van pas komen. Vooral in een kleine ruimte is een schuifpui een goed idee. In dit artikel zetten we 5 voordelen van een schuifpui voor je op een rij.

1. Vloeiende overloop tussen binnen en buiten

Door het plaatsen van een schuifpui breng je buiten makkelijk naar binnen. Er ontstaat een vloeiende overloop tussen je woning en je tuin. Een schuifpui wordt ook vaak aangebracht in de keuken. Dit geeft je een ruimtelijk gevoel en je krijgt veel extra daglicht binnen. Bijkomend voordeel is dat je volledig zicht hebt op je tuin en de schuifpui makkelijk open kunt zetten als het lekker weer is.

2. Veiligheid

Vroeger hoorde je nog wel eens de opmerking dat een schuifpui gevaarlijk was. Als je er door heen valt bezeer je je namelijk flink door het kapotte glas. Tegenwoordig is dit niet meer het geval. In vele schuifpuien wordt gebruik gemaakt van veiligheidsglas. Ook zitten er tegenwoordig sloten op van goede kwaliteit. Je kunt een schuifpui ook met een meerpuntsslot installeren. Hierdoor hou je ook ongewenst bezoek buiten de deur.

3. Meer ruimte

Doordat je een schuifpui installeert heb je geen openslaande deuren. De deuren in de schuifpui glijden simpelweg over een rails naar de zijkant en zwaaien niet open. Doordat je niet meer te maken hebt met openzwaaiende deuren blijft er extra ruimte in de kamer over voor bijvoorbeeld de eettafel. Je hoeft immers geen rekening meer te houden met de deuren.

4. Natuurlijke lichtinval

In een schuifpui heb je ramen van boven tot aan beneden. Hierdoor maak je maximaal gebruik van natuurlijke lichtinval van buitenaf. Je woonkamer of keuken wordt hierdoor dus een stuk lichten en voelt opener aan. Meer lichtinval geeft vaak een compleet ander beeld van de ruimte. Eén van onze top voordelen wat betreft een schuifpui.

5. Eenvoudig te gebruiken

Een schuifpui is erg eenvoudig te gebruiken. De deuren van de schuifpui rollen over een rails naar de zijkanten. Je hoeft alleen maar een zetje te geven aan de hendel van de schuifpui en de deuren schuiven open. Op deze manier is het erg makkelijk om naar binnen en buiten te gaan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een schuifpui in jouw woonkamer of keuken? Vraag vrijblijvend tot 4 offertes aan via onze vakmannen.

Vrijblijvende offerte aanvragen