6 Tips voor een koeler huis

Hoewel veel mensen het weer van de afgelopen week als warm of zelfs heet hebben ervaren doet de zon er volgende week nog een schepje bovenop. Aankomende week kan het kwik namelijk oplopen tot maar liefst 36 graden. Vind jij deze weersverwachting geen prettig vooruitzicht en houd je je woning liever zo koel mogelijk? Dan helpen we je graag op weg met een aantal handige tips om de warmte te bestrijden.

Koel je woning met een airco

Hoewel standaard ventilatoren enkel lucht verplaatsen zorgt een airco daadwerkelijk voor een prettiger klimaat in je woning. Met een airco breng je de temperatuur in je woning binnen no-time op de gewenste temperatuur. Een airco heeft namelijk de capaciteit om de binnen temperatuur meer dan 10 graden te koelen ten opzichte van buiten.

Houd de zon buiten de deur

Voorkomen dat de zon je woning opwarmt? Houd de zon buiten de deur met behulp van zonwering. Zo zijn shutters een prima oplossing om te voorkomen dat de zon de binnentemperatuur onnodig laat oplopen. Buiten lekker in de schaduw zitten? Misschien is een zonnescherm dan een goede optie.

Isolatie, ook in de zomer

Wellicht denk je dat isolatie alleen werkt tijdens koude winterdagen. Maar niets is minder waar! Ook tijdens warme zomerdagen is woningisolatie van groot belang. Een goed geïsoleerde woning houd de warmte buiten de deur en voorkomt dat (door airco) gekoelde lucht ontsnapt uit je woning.

Vloerverwarming met koelfunctie

Vloerverwarming, je moet er misschien niet aan denken terwijl het buiten 30 graden of meer is. Echter zijn er ook vloerverwarmingen die de mogelijkheid hebben om te koelen. Dit zijn speciale vloerverwarming systemen die zijn aangesloten op een warmtepomp. Via onze vloerverwarming pagina

Frisse lucht op een warme zolderkamer

Een slaapkamer of kantoor op zolder? Wat is er heerlijker dan ’s avonds de frisse wind door de kamer te laten waaien? Kies voor een dakkapel zodat je optimaal kunt ventileren gedurende de avond. Frisse lucht doet iedereen goed, met name in de zomer.

Dubbel glas

Dubbel glas is een vorm van isolatie. Door te kiezen voor dubbel glas of zelfs triple glas is het binnenklimaat minder beïnvloedbaar door weersinvloeden van buitenaf zoals de zon. Tevens zal het kiezen voor dubbelglas of triple glas een aanzienlijke energiebesparing opleveren.