7 voordelen van kunststof kozijnen

Het gebruik van kunststof kozijnen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Tegenwoordig wordt er zelfs meer gebruik gemaakt van kunststof kozijnen dan van houten kozijnen. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij renovaties maakt men steeds meer gebruik van kunststof. Kunststof kozijnen hebben een aantal voordelen ten opzichte van hout. Vroeger vond men het vaak minder mooi, maar tegenwoordig is het niet meer van echt te onderscheiden. In dit artikel bespreken we 7 voordelen van het gebruik van kunststof kozijnen.

1. Voordeliger

Een belangrijk punt om voor kunststof te kiezen is de prijs. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig niet duurder dan de houten of aluminium variant zoals veel mensen denken. Een prijskaartje aan een kozijn hangen is lastig. Dit is afhankelijk van formaat, glas (HR++, HR+++, triple glas), kwaliteit en montage. Vaak zijn kunststof kozijnen zo’n 100 tot 300 euro goedkoper dan de houten variant.

2. Weinig onderhoud

Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft ze niet elke 5-6 jaar opnieuw te schilderen en ze zijn makkelijk schoon te houden. Kunststof kozijnen zijn duurzaam. Hierdoor haal je het maximale uit je investering.

3. Levensduur

Kunststof kozijnen gaan een leven lang mee. De levensduur van deze kozijnen zijn zo’n 40 – 50 jaar. Kunststof is erg toekomst bestendig en je hebt er geen omkijken meer naar. Verkleuring komt ook bijna niet voor mits je ze regelmatig schoonmaakt.

4. Goede isolatie

De isolatie van kunststof is eveneens zeer goed. Vergeleken met hout en aluminium biedt kunststof de beste isolatie. Op deze manier bespaar je ook op de energiekosten.

5. Inbraakwerend

Het is niet eenvoudig voor inbrekers om een kunststof kozijn te molesteren. In het kunststof kozijn zit een metalen frame wat op meerder plekken is vergrendeld. Hierdoor heeft een preventieve werking tegen inbraak.

6. Alle gewenste kleuren

Je bent vrij in de kleur keuze van de kozijnen. Ze zijn leverbaar in alle mogelijk kleuren als je dit van te voren aangeeft. Je kunt zelf kiezen welke tint je graag wil hebben en bent niet afhankelijk van bijvoorbeeld de houtsoort of kleur.

7. Niet te onderscheiden van hout

Er is geen onderscheid meer te maken met houten kozijnen. Je kunt zelfs kunststof kozijnen bestellen met een ‘hout werkje’ erin verwerkt. Ze zijn niet meer te onderscheiden waardoor de keuze snel is gemaakt.

Meer informatie ontvangen

Wil jij ook weten wat kunststof kozijnen kost voor jouw woning? Je kunt vrijblijvend een aantal offertes opvragen via onze kozijnen pagina. Je ontvangt dan vrijblijvend tot 5 offertes van vakmannen uit jouw buurt. Zij helpen je graag verder en vertellen je graag meer over de mogelijkheden en prijzen van kunststof kozijnen.