Airco

Airco2019-04-01T13:15:17+02:00
Airco

Met een airco breng je elk verblijf op de gewenste temperatuur, zowel in de zomer als in de winter. Veel mensen kennen enkel de airco als de oplossing in warme zomerdagen maar een airco doet ook uitstekend dienst als verwarming op koude winterdagen. Hoofdzakelijk is er keuze uit 2 types te weten de single split airco en de multi split airco. Kies je voor de single split airco, dan bestaat de installatie uit 1 buitenunit, die zorgt voor de koeling van het systeem, en 1 binnenunit, die warme of koude lucht blaast. Wens je meerdere binnenunits te plaatsen zoals bijvoorbeeld 1 boven en 1 op de begaande grond, dan heb je een multi split airco nodig. Deze installatie geeft je namelijk de mogelijkheid om meerdere binnenunits op 1 buitenunit aan te sluiten.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Airco plaatsen

Een airco plaatsen gebeurt enkel door erkende installateurs met ruime ervaring. Mede door deze ruime ervaring worden de meeste particuliere of klein zakelijke installaties vaak binnen 1 dag geplaatst. Betreft het een groter (zakelijk) project, dan is de installatietijd natuurlijk wat langer.

Airco kosten (prijzen)

De kosten van een airco zijn volledig afhankelijk van het type installatie dat er wordt gekozen. De goedkoopste optie is een single split airco. Dus 1 buitenunit voorzien van 1 binnenunit. Hiermee kun je bijvoorbeeld je bovenverdieping, woonkamer of kantoor koelen en verwarmen. Verder is de afstand tussen de buitenunit en de binnenunit ook van belang. Hoe kleiner de afstand, hoe lager de kosten van de installatie zullen zijn. Is de afstand van de binnenunit en de buitenunit groot, dan is er namelijk veel installatiemateriaal nodig. Ook zal de installateur meer tijd nodig hebben om dit af te werken.

Airco in huis

Airco in huis

De meeste particuliere installaties worden enkel in de zomerdagen gebruikt om te koelen. Met een airco stel je eenvoudig en snel de gewenste temperatuur in via de meegeleverde afstandsbediening en de airco doet de rest. Veel mensen weten het niet, maar met een airco kun je ook efficiënt je woning verwarmen in de winter. Het grote voordeel van een airco is dat een airco in de zomer daadwerkelijk de temperatuur in het verblijf verlaagt terwijl een standaard ventilator enkel de lucht verplaatst.

Airco zakelijk

Een airco is een goede optie om je kantoor te koelen of juist te verwarmen. Tevens zijn er voor ondernemers mogelijkheden op gebied van subsidie en belastingvoordeel. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van je situatie en installatie. Je installateur vertelt je hier graag meer over. Door te kiezen voor een airco neemt niet alleen het comfort maar ook je focus tijdens het werk toe waardoor arbeidsproductiviteit zowel in de zomer als in de winter hoog is.

Voordelen van airco

Door te kiezen voor een airco ervaar je vele voordelen. Wij hebben de grootste voor je op een rij gezet:

 • Een airco kan zowel koelen als verwarmen.
 • Bespaar op stookkosten, een airco verwarmt erg efficiënt.
 • Een airco filtert tevens lucht in de ruimte.
 • Ook pollen verdwijnen als sneeuw voor de zon met een airco.
 • Geniet van een constante temperatuur in zomer en winter.
 • De gewenste temperatuur wordt snel bereikt.
 • Eindelijk lekker slapen tijdens warme zomers.
 • Zakelijk: betere focus en hogere arbeidsproductiviteit.
 • Minder vermoeid tijdens warme zomers.
 • Muggen hebben een hekel aan airco’s en blijven weg.
 • Relatief lage investering.
Airco voordelen

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Interesse in een airco thuis of op de zaak? Ontvang geheel vrijblijvend tot wel 4 aanbiedingen van installateurs bij jou uit de buurt. Wat moet je doen? Vul onderstaand formulier in en wij regelen de rest, volledig kosteloos, en zoals reeds vermeld, geheel vrijblijvend. Wat houdt je tegen?

Recente artikelen omtrent airco