Alarmsysteem

Alarmsysteem2019-04-01T13:18:38+02:00
Alarmsysteem

Een alarmsysteem, het is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. We horen en lezen dagelijks over: (woning)inbraken, diefstal en vandalisme. Een alarmsysteem houdt niet alleen ongewenste bezoekers buiten de deur maar het geeft ook een veiliger gevoel. Alarmsystemen zijn in verschillende vormen leverbaar, hierdoor is er voor vrijwel iedereen een passende en vooral betaalbare oplossing leverbaar.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Alarminstallatie

De benodigde alarm installatie is afhankelijk van het doel van de installatie. Zo kun je bijvoorbeeld je gehele woning beveiligen maar ook enkel de garage waar je kostbare klassieker in staat. Of misschien wens je alleen die kamer te beveiligen waar je horlogeverzameling zich bevindt? Ook zakelijk zijn er veel mogelijkheden op gebied van alarmsystemen.

Alarmsysteem installeren

Alarmsysteem met meldkamer

Qua configuratie is de keuze eindeloos, zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je alarmsysteem uit te rusten met een sirene of zwaailamp, zodat het ook voor buren of naastgelegen bedrijven duidelijk is dat er iets niet pluis is wanneer er activiteit gedetecteerd wordt. Uiteraard ontvang je zelf ook een melding indien er iets aan de hand lijkt te zijn. Vaak gebeurt dit door middel van een sms-bericht.

Een professionelere maar ook duurdere oplossing is de tussenkomst van een meldkamer. Een meldkamer analyseert wat er gaande is en schakelt indien nodig hulpdiensten in. Een alarmsysteem met meldkamer wordt voornamelijk toegepast bij zakelijke gebruikers.

Alarmsysteem met camera

Een alarmsysteem met camera is tegenwoordig erg populair. Met name dankzij de beeldkwaliteit die de afgelopen jaren vele malen beter is geworden. Naast de mogelijkheid om beelden om te nemen hebben beveiligingscamera’s ook de optie om alarm te geven op basis van beweging.

Interesse in een alarmsysteem met camera? Bekijk dan eens onze pagina over camera beveiliging.

Alarmsysteem installeren

Het installeren van een alarmsysteem gebeurt altijd door ervaren vakmensen. Deze vakmensen weten precies waar op gelet moet worden en beperken zo de kans op inbraak, diefstal of ander ongewenste activiteiten. Een compleet alarmsysteem kan vaak al binnen slechts 1 dag geplaatst worden.

Alarmsysteem woning

Veel mensen kiezen ervoor om woning te laten uitrusten met bewegingssensoren. In veel gevallen is dit een prima alarmsysteem. Wil je een uitgebreider alarm systeem, dan kun je ervoor kiezen om extra sensoren op ramen en deuren laten installeren. Zo ziet het systeem niet alleen beweging in de beveiligde ruimtes maar ook wanneer ramen of deuren worden geopend.

Alarmsysteem bedrijfspand

Zakelijk kan een alarmsysteem om verschillende redenen gewenst zijn. Veelgenoemde redenen om te kiezen voor een professioneel alarmsysteem zijn:

  • De kans op inbraak beperken
  • Diefstal beperken
  • Vandalisme voorkomen
  • Veiligheidsgevoel van medewerkers verhogen

Enkele branches zijn zelfs verplicht een uitgebreid alarmsysteem te hebben als eis voor de verzekeringsmaatschappij. Denk hierbij aan bedrijven die beschikken over kostbare goederen zoals juweliers of exclusieve modezaken.

Ook het hebben van brandbeveiliging kan een vereiste zijn van de verzekeringsmaatschappij. Dit wordt met name geëist bij bedrijven waar het risico op brandgevaar hoger is of waar het hebben van brandbeveiliging van groter belang is. Denk hierbij aan tankstations of vuurwerkwinkels.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Particulier of zakelijk benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning of bedrijfspand? Ontvang geheel vrijblijvend aanbiedingen van 4 ervaren vakmensen bij jou in de buurt. Na het invullen van onderstaand formulier ontvang je kosteloos de aanbiedingen binnen enkele dagen in je mail.

Recente artikelen omtrent alarmsysteem