Boekhouder

Boekhouder2019-04-16T11:41:45+02:00
Isolatie

Net een eigen bedrijf gestart of misschien al wat langer actief? Dan is het verstandig om te kiezen voor een professionele boekhouder. Natuurlijk bepaal jij wat hij of zij voor je kan betekenen. Je hoeft dus niet per se je gehele boekhouding uit handen te geven maar kunt er ook voor kiezen om hem of haar enkel je aangiftes te laten verzorgen. Door de ruimte vakkennis van een boekhouder bespaar je al snel honderden tot duizenden euro’s. Professionele boekhouders zijn namelijk op te hoogte van de laatste regelingen en subsidies waar je misschien wel voor in aanmerking komt. Wij helpen je graag bij het vinden van een goede boekhouder die bij jouw bedrijf past.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Ook voor starters en zzp’ers

Grote bedrijven hebben vaak boekhouders in dienst die alle zaken rondom de financiën in de gaten houden. Boekhoudprogramma’s hebben ervoor gezorgd dat veel facturaties automatisch gaan, waardoor boekhouders zich bijvoorbeeld meer kunnen richten op het adviseren van hun klanten of op het doen van belastingaangifte. Dit maakt het ook voor zzp’ers aantrekkelijk om een boekhouder in te huren, omdat deze je kan helpen met zaken waar je zelf misschien niet bekend mee bent. Zo weet je waarschijnlijk niet dat je allerlei onderdelen van de administratie moet bewaren voor de Belastingdienst. Het gaat dan om de urenregistratie, reiskosten, (kassa)bonnen en facturen. Deze moet je allemaal zeven jaar bewaren.

Boekhouder voor starters

Besparen met een boekhouder

Zowel voor starters als voor ondernemers die al jaren actief zijn, zijn er verschillende mogelijkheden om in aanmerking te komen voor belastingverlaging in de vorm van aftrekposten en regelingen. Ervaren boekhouders zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen en kunnen je dus hiermee ook geld opleveren. In het speciaal voor starters zijn er veel mogelijkheden, mogelijkheden waarvan je zelf niet op de hoogte bent.

Ondersteuning bij Btw-aangiften

Boekhouder voor BTW-aangifte

Bij het starten van je eigen onderneming, komen er allerlei dingen op je af met betrekking tot geldzaken en het is fijn om hierbij ondersteund te worden. Ook is het als starter aan te raden een boekhouder in te huren die bijvoorbeeld jouw btw-aangiftes doet. Dit is voor veel ondernemers best ingewikkeld. Je moet namelijk ook Btw-aangifte doen als je nog geen omzet hebt. En als je wel geld hebt verdiend met je bedrijf, is het afhankelijk van hoeveel omzet er is gemaakt wanneer je aangifte moet doen bij de belastingdienst. Veel startende ondernemers zijn niet bekend met dit soort zaken. Het is in dit geval raadzaam om een boekhouder in te schakelen die precies weet op welk moment je de juiste belastingaangiftes moet doen. Dit kost je geld, maar dan weet je zeker dat belastingaangiftes goed gedaan worden en je niet later voor verrassingen komt te staan.

Voordelen van een boekhouder

Je begint voor jezelf omdat je bijvoorbeeld graag een eigen winkel wilt of omdat je je eigen coaching bedrijf wilt opstarten. Je wilt je hierbij vooral richten op waar je goed in bent en dit zijn voor veel ondernemers niet de geldzaken. Echter horen die er wel bij. Je moet belastingaangiftes doen en overzicht houden over inkomsten en uitgaven en dit moet secuur gebeuren. Het is dan ook aan te raden dit te laten doen door iemand met vakkennis, ook als je net met jouw eigen bedrijf gestart bent. Een boekhouder is gespecialiseerd in het bijhouden van alle financiële transacties, checkt of alle documenten die met geldzaken te maken hebben in orde zijn en stelt jaarrekeningen op. Het voordeel hiervan is dat er geen fouten worden gemaakt in belangrijke aangiftes, maar ook dat jij je als zelfstandige kunt richten op andere aspecten van je onderneming. Je kunt je echt bezighouden met dingen waar jij goed in bent.

Daarnaast kan een boekhouder jou ook nog eens goed inzicht geven in hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat. Alle inkomen, uitgaven, onbetaalde facturen en de winst zet hij of zij keurig voor je op een rij. Je krijgt inzicht in het uitgavenpatroon van je bedrijf en kunt op tijd ingrijpen als dit mis dreigt te gaan of juist meer geld in de onderneming steken.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Lijkt het je een goed idee om een boekhouder in te huren en wil je weten wat dit kost? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang geheel vrijblijvend tot 5 aanbiedingen van boekhouders bij jou in de buurt. Deze offerte is geheel kosteloos. Daarnaast is het aan te raden om verschillende boekhouders te vergelijken, om zo aanzienlijk geld te besparen.

Recente artikelen omtrent boekhouding