Dakkapel

Dakkapel2019-04-01T13:31:40+02:00
Dakkapel

Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dakvlak. Door deze uitbouw creëer je meer ruimte op bijvoorbeeld je badkamer, slaapkamer of werkkamer. Doordat de betreffende kamer nu voorzien is van een extra raam partij geniet je van meer daglicht en een mooier uitzicht. Tevens zorgt het plaatsen van een dakkapel voor een mooiere uitstraling van je woning. Met een professioneel geplaatste dakkapel creëer je gegarandeerd een meerwaarde voor je woning. Het is dus ook nog eens een slimme investering in je woning. De mogelijkheden voor het laten plaatsen van een dakkapel zijn eindeloos, zo bepaal je zelf het formaat, het materiaal, het aantal ramen en extra opties zoals horren of rolluiken. Een prefab dakkapel kan al binnen 1 dag compleet geplaatst worden, het plaatsen van een dakkapel hoeft dus geen grote ingreep te zijn.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is tegenwoordig vrijwel de standaard en dus ook de meest gekozen optie. Kunststof kozijnen en dakkapellen hebben niet meer de uitstraling die ze vroeger hadden. Door te kiezen voor een houtlook is het kunststof voorzien van een houtprofiel en is het niet van echt hout te onderscheiden. Je hebt dus de luxe uitstraling van hout maar geniet van de voordelen van kunststof. De voordelen van een kunststof dakkapel zijn dat het onderhoudsvrij is waardoor een schilder overbodig wordt en je dus aanzienlijk bespaart op onderhoudskosten. Ook kan kunststof niet rotten waardoor de verwachte levensduur lang is. Hoewel je zou verwachten dat kunststof dakkapel duurder is, is het vaak zo’n 10% goedkoper dan een houten dakkapel.

Kunststof dakkapel

Prefab dakkapel of traditioneel

Een prefab dakkapel is een geprefabriceerde dakkapel, dit houdt in dat dakkapel volledig in een werkplaats is opgebouwd. Hierdoor kan de dakkapel als zijnde één deel op een schuin dak worden geplaatst. Dit terwijl een traditionele dakkapel op locatie wordt gebouwd, opgebouwd uit diverse onderdelen. Zowel de prefab als de traditionele variant kennen voor- en nadelen te weten:

De voordelen van prefab

 • Plaatsing binnen 1 dag mogelijk

 • Weinig bouwafval

 • Scherp geprijsd

 • Vaak geen steigers nodig

 • In veel gevallen goedkoper dan traditioneel

De nadelen van prefab

 • Minder geschikt voor oudere woningen, niet ongeschikt.

 • Beperkingen qua maten en vormen.

 • Voor de plaatsing is een hijskraan nodig.

 • Niet mogelijk bij hellingshoek kleiner dan 25 graden.

De voordelen van traditioneel

 • Meer keuzevrijheid, ook op gebied van materiaal.

 • Meer aandacht voor details.

 • Betere keuze voor oudere / bestaande woningen.

 • Vrijwel elk dak is geschikt.

 • Ook voor daken met kleinere hellingshoek.

De nadelen van traditioneel

 • Meer werk op locatie, dus plaatsing duurt langer.

 • In de meeste gevallen duurder dan prefab.

 • Het kan zijn dat er een steiger nodig is.

De kosten van een dakkapel (prijzen)

Dakkapel

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van vele factoren en daardoor niet concreet te benoemen. De prijzen voor het plaatsen van een dakkapel inclusief btw starten bij zo’n 2.000 euro. In dit geval heb je een kleine dakkapel voorzien van 1 raam, gemaakt van standaard kunststof zonder houtlook. Tevens is deze richtprijs zonder verdere luxe afwerking zoals een rolluik, draaikiepraam of ventilatieroosters. Het is zelfs mogelijk om een volledige verdieping te voorzien van een dakkapel. Wanneer je kiest voor een dakkapel van dit formaat, voorzien van diverse opties luxe zoals rolluiken en draaikiepramen kan de prijs oplopen tot zo’n 8 á 10.000 euro.

Dakkapel, is een vergunning nodig?

Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, afgekort als VROM, heeft de regelgeving met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel sinds oktober 2010 versoepeld. Door deze versoepeling kun je in veel gevallen vergunningsvrij een dakkapel laten plaatsen. Echter is dit afhankelijk van het type dakkapel, de afmeting, het uiterlijk en je locatie. Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid, klik hier. Tot slot kun je ook met je vragen terecht bij de vakman waarvan je een offerte hebt ontvangen, deze firma’s weten dankzij de ruime ervaring namelijk precies waar je rekening mee moet houden en wat de mogelijkheden zijn.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Doordat de prijzen voor het plaatsen behoorlijk uiteen lopen is het verstandig om bij meerdere partijen een offerte aan te vragen. Zo kun je via onderstaand formulier je wensen beschrijven, vervolgens ontvang je geheel vrijblijvend tot wel 4 aanbiedingen bij jou in de buurt, volledig kosteloos.

Recente artikelen omtrent dakkapel