Glaszetter

Glaszetter2019-04-01T13:35:45+02:00
Glaszetter

Een glaszetter is gespecialiseerd in het vervangen en plaatsen van ruiten in zowel bestaande als nieuwbouw woningen. Ruiten worden vervangen om verschillende redenen, zo kun je ruiten vervangen door ruiten met een hogere isolatiewaarde. Dit zijn ruiten voorzien van dubbel glas of triple glas. Ook kan het noodzakelijk zijn om ruiten te gevangen vanwege ruitschade, veroorzaakt door bijvoorbeeld inbraak. Wij helpen je graag bij het vinden van een vakman bij jou in de buurt, vrijblijvend en kosteloos!

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Enkel glas

Vroeger werden woningen standaard voorzien van ruiten met enkel glas. Zoals de benaming doet vermoeden is het kozijn dus voorzien van slechts 1 enkele glasplaat. Het grote nadeel van enkel glas is dat dit amper tot niet isoleert waardoor de warmte moeilijk binnenshuis te houden is. Rondom ruiten met enkel glas zal je ook zogenoemde koude zones ervaren. Heb je een woning met enkel glas? Dan betaal je aanzienlijk meer om je woning te verwarmen dan woningeigenaren die hun woning hebben voorzien van dubbel glas of zelfs triple glas. Tegenwoordig wordt enkel glas vrijwel alleen nog binnenshuis toegepast.

Dubbel glas

Dubbel glas wordt sinds 1995 toegepast in nieuwbouwwoningen. Een ruit met dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die worden geschieden door middel van een metalen kader. Tussen deze twee glasplaten bevindt zich lucht. Deze lucht zorgt voor een hogere isolatiewaarde waardoor je warmte beter in huis houdt. Dubbel glas heeft aanzienlijk wat voordelen ten opzichte van enkel glas. Zo ervaar je geen koude zones en bespaar je op energie doordat de warmte beter binnen blijft. Ook ervaar je met dubbel glas een betere geluidsisolatie. Geluiden zoals verkeer of spelende kinderen hoor je dus aanzienlijk minder. Tot slot is dubbel glas sterker dan enkel glas, wat de veiligheid ten goede komt.

Dubbel glas

Triple glas

Triple glas

De ontwikkeling op gebied van glas heeft niet stil gestaan de afgelopen jaren. Naast dubbel glas is er nu ook de keuze beschikbaar om te kiezen voor triple glas. De isolatiewaarde van triple glas ligt nóg hoger dan de isolatiewaarde van dubbel glas. Met dubbel glas bestaat je ruit niet uit één of twee glasplaten, maar die glasplaten. Deze glasplaten worden gescheiden door niet één mar twee metalen kaders. Triple glas wordt ook wel drievoudig glas genoemd. Op moment van schrijven heeft triple glas de hoogste isolatiewaarde en is dus de beste keuze indien u voor optimale warmte- of geluidsisolatie gaat.

Enkel, dubbel, of triple glas plaatsen

Ramen laten vervangen of nieuw laten plaatsen? Het is verstandig om na te gaan wat voor jou de juiste keuze is. Triple glas is volgens ons simpelweg de beste keuze. De meerprijs van triple glas ten opzichte van dubbel glas is nihil. Verder zullen je maandelijkse kosten om je woning te verwarmen lager zijn wanneer je kiest voor triple glas. Triple glas heeft namelijk een aanzienlijk hogere isolatiewaarde.

Bestaande woning die je wilt laten voorzien van dubbel glas of triple glas? Vaak is het mogelijk om deze ruiten in je bestaande kozijnen te laten plaatsen. Het is van belang dat je (houten) kozijnen in goede staat zijn en dus geen rotte plekken vertonen.

Gespecialiseerde glaszetters vervangen of plaatsen het glas in je woning in korte tijd. Gaat het om één of enkele ruiten? Dan is dit vaak binnen enkele uren tot 1 dag te realiseren. Gaat het om een complete, grote, of nieuwbouw woning, dan kan de klus natuurlijk enkele dagen in beslag nemen.

Subsidie en verlaagd btw tarief

Het kan zijn dat er binnen jouw gemeente mogelijkheden zijn voor het ontvangen van subsidie. Informeer hiernaar bij jouw gemeente. Als woningeigenaar profiteer je momenteel van een gereduceerd btw-tarief. Je betaalt voor zowel het te plaatsen glas als de montagekosten geen 21% btw maar slechts 9% btw. Stel de kosten van je project zijn 2500 euro exclusief btw. Dan betaal je slechts 2725 euro inclusief btw in plaats van 3025 euro. Je bespaart dus al snel honderden euro’s dankzij het verlaagde btw tarief op je glas.

Kozijnen

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

De kosten voor het vervangen en plaatsen van glas kunnen behoorlijk verschillen. Daarom is het verstandig om altijd meerdere offertes op te vragen voor jouw klus. Via onderstaand formulier heb je de mogelijkheid om jouw klus te beschrijven. Vervolgens ontvang je volledig vrijblijvend en geheel kosteloos aanbiedingen van ervaren glaszetters bij jou uit de buurt.

Recente artikelen omtrent glaszetter