Hotspot op kantoor: de koffiecorner

De koffiecorner! Een belangrijke plek op kantoor. De plek waar je even een praatje maakt met collega’s, de laatste nieuwtjes bespreekt of gewoon om even van je plek af te komen. Aangezien koffie bijdraagt aan de productiviteit van de medewerkers is er dus genoeg reden om van je koffiecorner een gezellige en inspirerende plek te maken.

Tips voor een hippe koffiecorner

De basisvereiste voor een goede koffiecorner is natuurlijk de koffie zelf. Zonder goede koffie zal het een ellendige plek worden. Twijfel je nog wat voor koffie of koffieautomaat je in je koffiecorner wil? Vraag dan vrijblijvend een aantal aanbiedingen op van koffieleveranciers bij jou uit de buurt. Dit kun je eenvoudig en geheel vrijblijvend doen via onze koffie pagina.

1. Aparte maar goed bereikbare plek

Het is goed voor de sfeer om de koffiecorner op een aparte plek te plaatsen en niet direct naast je bureau of naast de printer. Zorg ervoor dat het een ontmoetingsplek wordt en waar mensen even een praatje kunnen maken buiten het werk om.

2. Stijl

Zorg voor een stijl dat past bij de identiteit van het kantoor. Maak het informeel zodat de mensen het een relaxte plek vinden om even naar toe te gaan. Zorg ook voor een leuke plant of ander attribuut. Dit zorgt voor een aangename sfeer.

3. Voldoende licht

Het is belangrijk dat er in de koffiecorner voldoende licht is. Let ook op het soort licht dat je plaatst. een TL-verlichting komt nogal kil en onaangenaam over. Creëer een fijne sfeer en zorg voor een goede akoestiek.

4. Inspiratie

Wil je nieuwe contacten en gesprekken tussen medewerkers stimuleren, zorg dan voor wat inspiratie. Dit doe je door bijvoorbeeld een fotowand te plaatsen. Hier kun je dan foto’s van een teamuitje of andere activiteit plaatsen. Zorg voor wat tijdschriften of voor de krant. Een krijtbord bij de koffiecorner is wellicht ook een idee waar medewerkers ideeën op kunnen plaatsen. Dit kunnen allemaal gespreksstarters zijn.

Vraag om advies

Ben jij er nog niet helemaal uit hoe de indeling van de koffiecorner er uit moet komen te zien? Wil je meer advies over het soort koffie? Onze koffieleveranciers helpen je hier graag mee op weg en geven je persoonlijk advies. Bezoek onze koffie pagina en vraag vrijblijvend een aantal aanbiedingen aan.