Isolatie

Isolatie2019-05-24T11:25:54+02:00
Isolatie

Slim investeren in je bestaande woning? Kies er dan voor om je woning optimaal te isoleren. Door je woning goed te isoleren houdt je de warme binnen en bespaar je behoorlijk op stookkosten. Het isoleren van je bestaande of nieuw te bouwen woning kan op verschillende manieren. Op deze pagina behandelen we de volgende vormen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, dakisolatie en natuurlijk gevelisolatie.

Wil je een bestaande woning van 2 jaar oud ouder laten isoleren? Dan profiteer je momenteel van een gereduceerd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 9% btw over de werkzaamheden. Over het materiaal betaal je het normale tarief te weten 21%.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Spouwmuurisolatie

Voornamelijk bij oude woningen is spouwmuurisolatie een goede keuze. Tussen de binnen- en de buitenmoer vinden we de spouw. Een holle ruimte die enkel uit lucht bestaat. Vroeger ging men er van uit dat dit prima als isolatie zou dienen. Echter zijn er tegenwoordig betere oplossingen. Gelukkig is de spouw eenvoudig te bereiken door kleine gaatjes te boren in de voeg. Vervolgens wordt er isolerend materiaal aangebracht in de spouwmuur waardoor je de warmte beter binnen houdt. Om de spouwmuur van een bestaande woning te isoleren wordt er vaak gekozen voor PUR schuim of EPS parels, ook wel isolatie korrels, tempex korrels of EPS korrels genoemd in dagelijkse taal. Na het aanbrengen worden de voegen volledig en vakkundig hersteld. Bij nieuwbouwwoningen wordt er vaak glaswol gebruikt om de spouwmuur te isoleren.

isoleren

Vloerisolatie

Vloerisolatie is op verschillende manieren mogelijk. Heb je een bestaande woning met een kruipruimte van 35 centimeter of hoger? Dan is het verstandig om isolatie aan te brengen op de onderkant van de vloer. Minder ruimte in de kruipruimte? Dan kun je eventueel de vloer van de bovenkant isoleren. Met deze vorm van isolatie bespaar je al snel honderden euro’s per jaar en heb je minder last van koude voeten. Vloerisolatie is ook uit te breiden met kruipruimte isolatie.

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie is in veel gevallen wat minder effectief dan vloerisolatie. Echter is het een prima alternatief wanneer er door bijvoorbeeld een te lage kruipruimte geen mogelijkheden zijn voor vloerisolatie. Het isoleren van de kruipruimte wordt ook wel grond isolatie genoemd De grond/bodem van de kruipruimte wordt geïsoleerd door het aanbrengen van isolerend materiaal, vaak zijn dit EPS korrels of chips. Kruipruimte isolatie is ook mogelijk in combinatie met vloerisolatie.

Dakisolatie

Dakisolatie is een vorm van isolatie die door veel mensen wordt gekozen. Deze vorm van isolatie is met name erg populair doordat het snel kan worden geplaatst en een aanzienlijke besparing op levert op uw stookkosten. Dakisolatie is zowel mogelijk voor hellende daken als voor schuine daken. Het isoleren gebeurt vanaf de binnenkant. Isolerende materialen zoals glaswol of panelen met hardschuim kunnen eenvoudig en snel tussen spanten/balken bevestigd worden. Indien gewenst kun je kiezen om dit af te laten werken zodat de isolatie onzichtbaar wordt.

Gevelisolatie

Ook voor gevelisolatie zijn er meerdere mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden is spouwmuurisolatie, een vorm van isolatie die we reeds hebben beschreven. Deze vorm van isolatie is de meest gekozen en simpelweg goedkoopste methode om de gevel van je woning te isoleren. Ook is het mogelijk om de gevel vanaf de binnenzijde te isoleren. Er dient dan een frame te worden bevestigd waar isolerend materiaal tussen bevestigd kan worden. Hoewel er zelden voor wordt gekozen, is het ook mogelijk om de gevel vanaf de buitenzijde te isoleren. Het kan zijn dat hier een vergunning voor nodig is, informeer hier eerst naar bij je gemeente of vakman.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Beschrijf je wensen en ontvang geheel vrijblijvend tot wel 5 aanbiedingen van ervaren vakmensen bij jou in de buurt. Tevens is het mogelijk om samen met de vakman te kijken welke oplossing het meest geschikt is voor jouw situatie. Het ontvangen van offertes is volledig kosteloos en nogmaals, geheel vrijblijvend.

Offerte vloerisolatie

Offerte spouwisolatie

Recente artikelen omtrent isolatie