Kozijnen

Kozijnen2019-04-01T13:43:47+02:00
Kozijnen

Kozijnen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je woning. Als woningeigenaar heb je een ruime keuze als het gaat om kozijnen. Zo heb je de keuze uit verschillende materialen te weten hout, kunststof en aluminium. Al deze materialen zijn leverbaar in verschillende kleuren. De meeste leveranciers beschikken over een kleurenwaaier met beschikbare kleuren of geven je de mogelijkheid om te kiezen uit een zogenoemde RAL-kleur. Afhankelijk van je leverancier is het mogelijk om ook direct de ramen mee te bestellen. Wanneer dit niet mogelijk is dien je bij bestelling wel rekening te houden met het type glas dat je wilt, bijvoorbeeld dubbel glas of triple glas.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Kozijnen vervangen

Heb je een bestaande woning gekocht en zijn de kozijnen toen aan vervanging? Dan is het belangrijk om meerdere leveranciers te vergelijken. De prijzen voor het vervangen van kunststof kozijnen lopen namelijk behoorlijk uiteen. Door meerdere aanbieders geheel vrijblijvend te vergelijken kun je aanzienlijk besparen om deze kostenpost. Door oude kozijnen te vervangen door nieuwe bespaar je in de toekomst aanzienlijk op energie en gas. De isolatiewaarde van moderne kozijnen is namelijk vele malen beter waardoor de warmte niet ontsnapt.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Op zoek naar een industriële look? Dan de keuze voor aluminium kozijnen een goede keuze zijn. Aluminium kozijnen zijn net als kunststof kozijnen onderhoudsarm. Het nadeel van aluminium kozijnen is dat deze aanzienlijk duurder zijn dan houten of kunststof kozijnen. Een goed alternatief is een kunststof kozijn met aluminium look. In dit geval laat je de houtlook achterwege. Het kozijn heeft dus geen houtnerven. Qua kleur kun in overleg met de vakman een kleur kiezen die overeen komt met de kleur van aluminium. Op deze manier heb je de look die je zoekt en bespaar je behoorlijk wat geld.

Kunststof kozijnen (beste optie)

Het kiezen voor kunststof kozijnen is momenteel simpelweg de beste keuze. Dit is tevens de reden waarom vrijwel iedereen kiest voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen worden al tientallen jaren gebruikt in zowel woningen als bedrijfspanden. Decennialang werden deze kozijnen door veel mensen bestempeld als lelijk, wat volledig terecht was. In deze periode kozen veel mensen nog voor houten kozijnen vanwege de sierlijke uitstraling.

Echter hebben de fabrikanten de laatste jaren niet stilgezeten met als resultaat prachtige kunststof kozijnen. Indien gewenst kunnen kunststof kozijnen met houtlook worden geleverd. Deze kozijnen kunnen naar wens aan zowel de binnen als buitenkant worden voorzien van realistische houtnerven. Waardoor ze niet van echt houten kunststof kozijnen te onderscheiden zijn.

Voordelen van kunststof kozijnen

Dit type kozijn kent vele woorden. Het grootste voorbeeld is dat kozijnen van kunststof onderhoudsarm zijn. Kunststof kan simpelweg niet rotten en heeft geen lak of verf nodig. Verder is kunststof eenvoudig schoon te maken met bijvoorbeeld een vochtige doek. En niet geheel onbelangrijk, de prijs. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig aanzienlijk goedkoper dan traditionele houten kozijnen. De nadelen? Volgens ons zijn die er tegenwoordig niet meer.

Voordelen van kunststof kozijnen

Houten kozijnen

Houten kozijnen, ook wel traditionele kozijnen. De populariteit van dit type kozijn neemt de laatste jaren af vanwege het feit dat kunststof kozijnen als prima alternatief dienen. Wil je echt die 100% traditionele tint aan je ambachtelijke woning geven, dan zijn houten kozijnen misschien een goede keuze voor jou. Toch raden we je zeker aan om de keuze voor kunststof te overwegen.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

De totale kosten voor het vervangen of nieuw leveren van kozijnen verschillen aanzienlijk per leverancier. Gezien vooral de grotere woningen behoorlijk wat kozijnen hebben praten we vaak over een redelijk grote investering. Daarom is het verstandig om vrijblijvend prijzen te vergelijken van verschillende aanbieders. Via onderstaand formulier kun je eenvoudig en snel je wensen aangeven. Vervolgens ontvang je diverse aanbiedingen van leveranciers bij jou in de buurt. Indien gewenst kun je een afspraak maken met één of meerdere leveranciers voor het opmeten of leveren van je nieuwe kozijnen

Recente artikelen omtrent kozijnen