Maaltijdbox

Maaltijdbox2019-06-05T16:55:37+02:00

De maaltijdbox!

Gezond en makkelijk, dat zijn de kenmerken van een goede maaltijdbox. In dit artikel gaan we de huidige maaltijdboxen vergelijken. Op deze manier kun je de juiste maaltijdbox kiezen die het best bij jou past. We behandelen onder andere HelloFresh, Marley Spoon, Willem en Drees, de Familiebox en de Allerhande Box maaltijdbox. Het grote voordeel van een maaltijdbox is de eenvoud ervan, de gerechten zijn meestal binnen 30 minuten te bereiden. Ook kun je ervan uit gaan dat de maaltijdboxen met verse ingrediënten worden gevuld.

Gemak en afwisseling

De maaltijdboxen van juni 2019 bevatten duurzame en gezonde ingrediënten. Tussen de verschillende gerechten zit genoeg variatie. Wekelijks stel je zelf je maaltijdbox samen. Hierdoor maak je ook gerechten die je normaal niet snel zou kiezen in de supermarkt. De maaltijdboxen zijn de afgelopen maanden sterk in opkomst. De maaltijdbox is zowel populair bij alleenstaanden maar zijn ook prima te bestellen voor een groot gezin. Bij het bestelproces geef je aan met hoeveel personen je bent en daar wordt de maaltijdbox op ingedeeld. In Nederland zijn een aantal grote aanbieders van maaltijdboxen. Denk hierbij aan HelloFresh of Marley Spoon. Om je voor zich te winnen hebben ze vaak startersacties waarbij je met forse korting een maaltijdbox kunt bestellen. Soms wel voor de helft van het geld. Bekijk en bestel hieronder de maaltijdbox die bij je past. Op dit moment zijn dit de beste maaltijdbox deals die wij konden vinden:

Marley Spoon

HelloFresh

Populair in Nederland!

 • Zowel Veggie als Vlees & Vis

 • Bevat alle benodigde ingrediënten

 • Ontbijt- & fruitbox mogelijk

 • Geschikt voor 1 – 6 personen

 • Keuze uit 13 recepten per week

 • Vanaf € 4,40 per maaltijd p.p.

Bestellen
Marley Spoon

De beste keuze!

 • Zowel Veggie als Vlees & Vis

 • Bevat alle benodigde ingrediënten

 • Fruitbox mogelijk

 • Geschikt voor 2 – 4 personen

 • Keuze uit 20 recepten per week

 • Vanaf € 4,80 per maaltijd p.p.

Bestellen
Marley Spoon

Willem & Drees

100% Biologisch

 • Zowel Veggie als Vlees & Vis

 • Bevat alle benodigde ingrediënten

 • Fruitbox mogelijk

 • Geschikt voor 1 – 4 personen

 • Aantal recepten per week wisselt

 • Vanaf € 5,08 per maaltijd p.p.

Bestellen
Marley Spoon

Familiebox

Perfect voor gezinnen

 • Zowel Veggie als Vlees & Vis

 • Bevat alle benodigde ingrediënten

 • Brood- en Fruitbox mogelijk

 • Geschikt voor 2 – 5 personen

 • Keuze uit 12 recepten per week

 • Vanaf € 4,81 per maaltijd p.p.

Bestellen
Marley Spoon

Allerhande box

Zonder abonnement

 • Zowel Veggie als Vlees & Vis

 • Bevat niet alle benodigde ingrediënten

 • Fruitbox mogelijk

 • Geschikt voor 2 / 4 personen

 • Keuze uit 9 recepten per week

 • Vanaf € 4,50 per maaltijd p.p.

Bestellen

Maaltijdbox vergelijken

Een maaltijdbox stel je zelf samen. De foodbox komt bij je thuis gevuld met de ingrediënten voor de gerechten die jij hebt geselecteerd. Tussen de verschillende maaltijdboxen zit wel degelijk verschil, daarpm is het goed om de maaltijdboxen te vergelijken en uit te proberen. De meeste maaltijdboxen bevatten voor minimaal 3 dagen aan eten. Het maximale aantal dagen is 5 a 6. De foodboxen zijn te bestellen voor 1 tot wel 6 personen. De gerechten worden in een doos afgeleverd bij je thuis waarna je de ingrediënten makkelijk in de koelkast kunt bewaren. Doordat je verschillende gerechten kiest ervaar je een nieuwe wereld aan smaken. De samengestelde menu’s van de maaltijdbox leveranciers zijn door professionele koks samengesteld en passen qua smaak erg goed bij elkaar. Voor inspiratie om zelf eens wat anders te maken is een box ook erg goed. De recepten kun je natuurlijk gewoon bewaren zodat je het zelf later nogmaals kunt maken.

maaltijdbox vergelijken

Maaltijdbox bestellen

maaltijdbox bestellen

Een maaltijdbox bestellen is erg gemakkelijk. Je kunt ervan uit gaan dat de ingrediënten in de box hartstikke vers zijn. Daar hoef je je niet druk om te maken. De maaltijdboxen kun je makkelijk vergelijken op basis van prijs, recepten en service. Het is ook raadzaam om de verzendfrequentie van de maaltijdbox aanbieder te controleren. Sommige aanbieders verzenden op een vaste dag in de week, andere aanbieders zijn hier flexibeler in. Vergelijk ook zeker de diversiteit in gerechten. Je hebt maaltijdboxen in alle soorten en maten. Zo heb je een Hollandse maaltijdbox, een vegetarische maaltijdbox, biologische maaltijdbox of een complete buitenlandse keuken maaltijdbox. Je kan natuurlijk ook zelf verschillende soorten gerechten bij elkaar zoeken, maar dan moet de maaltijdbox aanbieder natuurlijk wel voldoende diversiteit in het assortiment aanbieden.

Eenmalig bestellen

Om de maaltijdboxen echt goed te vergelijken is het handig om ze uit te proberen. Groot voordeel van de meeste maaltijdboxen is dat je ze eenmalig kunt bestellen. Je kunt een maaltijdbox bestellen en na een week kun je dit gewoon opzeggen om een andere aanbieder te proberen. Hier doen de aanbieders niet moeilijk om en is eenvoudig geregeld. Als je het maar optijd opzegt. Op deze manier maak je de juiste keuze. Je kan zelfs een flexibel maaltijdbox abonnement afsluiten zodat je niet elke week een foodbox thuisbezorgd krijgt.

Maaltijdbox aanbiedingen

De ingredienten in de verscillende maaltijdboxen zijn vers en kwalitatief goed. Hierdoor kunnen sommige maaltijdboxen prijzig zijn. Er zit wel verschil in kwaliteit. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de beste maaltijdbox aanbiedingen. Niemand wil natuurlijk te veel betalen. Als je nog nooit een maaltijdbox hebt besteld is de vraag voor velen “Welke maaltijdbox moet ik kiezen?” een maaltijdbox aanbieder kun je dan het beste uitproberen door middel van een aanbieding of een actiecode. Op deze manier profiteer je optimaal van maximale korting én je kunt verschillende maaltijdboxen proberen om een definitieve keuze te maken. HelloFresh en Marley Spoon bieden beide leuke startersaanbiedingen. Hiervoor is er een HelloFresh kortingscode en een Marley Spoon kortingscode.

Verschillende maaltijdbox aanbieders

Maaltijdbox pasta recept

Online boodschappen doen klinkt aantrekkelijk. Veel mensen willen het wel proberen om online boodschappen te doen bij de Albert Heijn, Jumbo, Plus of de COOP. Echter komen veel mensen snel uit bij het bestellen van een samengestelde maaltijdbox. Het grote voordeel van een maaltijdbox is dat je zelf niet alle ingredienten bij elkaar hoeft te zoeken. Je kiest simpelweg het gerecht dat je wil en de rest gaat vanzelf. Je maaltijdbox wordt vakkundig samengesteld met verse ingredienten en naar je opgestuurd. Er komen steeds meer maaltijdbox aanbieders bij. Ook supermarkten en lokale ondernemers beginnen met het aanbieden van maaltijdboxen. Zo heeft de Albert Heijn tegenwoordig ook haar eigen maaltijdbox. De meeste maaltijdboxen zijn overigens biologisch en duurzaam. Twee eigenschappen die een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze samenleving.

Advies

Onze ervaring is dat het grote voordeel van een maaltijdbox de tijdsbesparing is. Daar komt bij de inspiratie om elke dag zelf een gerecht te bedenken en hiervoor de ingredienten bij elkaar te zoeken.

Met een maaltijdbox hoeft dit niet meer. Je kiest 1 keer per week de gerechten en de rest gaat vanzelf. Enkele redenen om een maaltijdbox te proberen zie je hiernaast.

 • Je probeert nieuwe gerechten die je nog niet kende

 • Tijd besparen rondom het koken. Je weet vooraf hoe lang het duurt

 • Niet meer naar de supermarkt

 • Recepten voor beginners en gevorderden

 • Gezond & vers eten

 • Eenmalig proberen of een flexibel abonnement

 • Aanbiedingen & kortingen

 • Lekkere recepten juni 2019

Eenmalig proberen of flexibel abonnement

Je kunt een maaltijdbox eenmalig proberen. Je bestelt de box, stelt je gerechten samen en vervolgens ontvang je de box thuis. Bij sommige aanbieders kun je dan gelijk je box stopzetten of het is direct al een eenmalige deal. Wil je langer maaltijdboxen ontvangen dan kun je gebruik maken van een flexibel abonnement. Kies een maaltijdbox die past bij je gezinssituatie. Het is ook prima te bestellen als je alleen woont. De maaltijdbox aanbieders hebben elk seizoen nieuwe en originele gerechten. Jij kiest wat je wilt eten. Bij speciale gelegenheden zoals met kerst zijn er zelfs speciale kerstboxen. Deze kerstboxen zijn rijkelijk gevuld met feestelijke gerechten. Erg leuk om te proberen tijdens de feestdagen. Het abonnement van de maaltijdbox aanbieder kun je zelf indelen. Je kunt het in veel gevallen ook een week stopzetten als je er even genoeg van hebt. Wil je weer een maaltijdbox ontvangen, dan activeer je je abonnement en krijg je weer maaltijdboxen. Bekijk de voorwaarden van de verschillende aanbieders zodat je niet voor verassingen komt te staan. Onze ervaring is dat de maaltijdbox aanbieders erg flexibel zijn en graag met je meedenken. Heb je dus een vraag, schroom dan niet om het de aanbieder te stellen.

Recepten

De recepten van de verschillende maaltijdboxen zijn erg divers. Bijvoorbeeld de HelloFresh recepten en Marley Spoon recepten zijn nooit hetzelfde. De koks van HelloFresh en Marley Spoon bedenken telkens nieuwe lekker recepten. Er wordt ook rekening gehouden met het klaarmaken van de recepten. Het moet natuurlijk wel makkelijk en snel zijn. Dit is met de meeste recepten dan ook het geval. Bij het kiezen van de recepten staat er al aangegeven hoelang de bereidingstijd is. Het populairste zijn toch de recepten met een bereidingstijd van 20 tot 30 minuten. Natuurlijk heb je ook recepten waar je 40 of 50 minuten over doet, maar dan moet je net een beetje extra tijd hebben. Je kan ervan uit gaan dat de ingrediënten van de recepten van HelloFresh en Marley Spoon perfect bij elkaar passen. Het is op elkaar afgestemd en natuurlijk veelvoudig getest. Je hoeft geen kok te zijn om de recepten klaar te maken. Op de receptenkaart staat precies hoe je de gerechten kunt bereiden. Ook heb je geen aparte keukenapparatuur nodig om de recepten klaar te maken. Het is allemaal klaar te maken zodat je snel kan genieten van een heerlijke maaltijd.

Afwisseling in recepten

Maaltijdbox recepten

Elke week nieuwe recepten! Elke week is het weer een leuk moment om de recepten te gaan kiezen voor de komende week. Vind je een bepaald recept niet lekker? Dan laat je deze links liggen. Vaak heb je de keuze uit meer dan 10 recepten voor de hele week. Een voordeel is dat je de receptkaart gewoon kunt bewaren. Als een gerecht echt heel erg lekker was dan kun je dit later nog een keer voor jezelf maken. Je kunt er vanuit gaan dat je elke week nieuwe gerechten eet. Natuurlijk lijkt er wel eens iets op elkaar en komen dezelfde gerechten ook wel eens voor. Maar dan is er genoeg keuze om alsnog een nieuw recept te kiezen.

Bijna alle recepten in de maaltijdboxen zijn biologisch. Dit moet ook wel omdat het verse producten betreft en deze moeten een aantal dagen goed blijven. Vaak komen de ingrediënten direct van het platteland en worden ze zo snel mogelijk naar de klant verstuurd. Op deze manier blijft de maaltijdbox lang vers. Het is ook mogelijk om een vegetarische maaltijdbox te bestellen. Kijk hiervoor even naar de voorwaarden. HelloFresh heeft bijvoorbeeld ook elke week de keuze uit een aantal vegetarische gerechten. Heel makkelijk en erg lekker!

Nieuws omtrent de maaltijdbox