Mogelijkheden om je verbouwing te financieren

Er zijn diverse mogelijkheden om je verbouwing te financieren. Van plan een bestaande woning te kopen die je wilt gaan verbouwen? Dan is het mogelijk om extra hypotheek op te nemen om de verbouwing te financieren. Wil je je huidige woning verbouwen of wil je een andere lening los van je hypotheek. Dan zijn er verschillende opties om dit te realiseren. Een aantal vormen zijn onder andere de persoonlijke lening, een doorlopend krediet en een onderhandse lening. Het is verstandig om vooraf te kijken welke leningvorm bij je past. Iedere lening heeft namelijk zijn eigen specifieke kenmerken met de bijbehorende voor- en nadelen. Voorafgaand aan de verbouwing een lening vergelijken is dus aan te raden. Heb je al een lopende lening? Dan is het oversluiten van een lening mogelijk ook interessant.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening die gericht is op het financieren van een specifiek product of project. Dit kan uiteenlopen van een auto tot aan een dakkapel of schuifpui. Met een persoonlijke lening leen je één bedrag met een vaste looptijd en vaste rente. Het te lenen bedrag voor een persoonlijke lening ligt doorgaans tussen de € 2.500 en € 75.000. Wil je de resterende schuld in één keer afbetalen? Dan kan het zijn dat je hiervoor een boete moet betalen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet lijkt in principe veel op het zakelijke rekening courant krediet. Zowel de looptijd als de rente zijn flexibel. Het te lenen bedrag komt vaak overeen met die van de persoonlijke lening. Een mogelijk nadeel van een doorlopend krediet kan zijn dat je onbewust meer leent dan nodig vanwege het flexibele kredietbedrag.

Onderhandse lening

Doe je liever geen zaken met een kredietverstrekker? Dan kun je mogelijk kiezen voor een onderhandse lening. Een onderhandse lening is een lening die je af sluit bij vrienden of familie. Hoewel dit ongetwijfeld goedkoper is moet je je wel afvragen of je überhaupt geld wilt lenen van familie of vrienden.