Notaris

Notaris2019-04-01T13:48:23+02:00
Notaris

Een notaris heb je nodig en aantal verschillende situaties. Diensten waarbij je bijvoorbeeld een notaris nodig hebt is het aangaan van een samenlevingscontract, de aankoop van een woning, het afsluiten van een hypotheek, het regelen van een erfenis, testament, huwelijkse voorwaarden en ook het starten van enkele bedrijfsvormen. De kosten van notarissen lopen nogal uiteen dus is het verstandig om verschillende notarissen te vergelijken. De dienst die ze aanbieden is veelal hetzelfde, daarom kun je bij een notaris vaak wel afgaan op de laagste prijs.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Notaris vergelijken

Tarieven van notarissen lopen erg uiteen. Ben je op zoek naar de goedkoopste notaris? Dan is het verstandig om online offertes op te vragen. Via ons formulier onder aan deze pagina vraag je tot 4 offertes op van notariskantoren bij jou uit de buurt. Deze zijn geheel vrijblijvend en verplichten je tot niets. Je zult versteld staan van de verschillende tarieven die de notarissen rekenen. Ben je op zoek naar de goedkoopste notaris, dan kies je eenvoudig voor de laagste prijs en maak je een afspraak.

Notaris vergelijken

Huis en hypotheek

Bij het kopen van een huis komt het opstellen van een koopcontract kijken. Hierin staan alle voorwaarden en afspraken vermeld die van toepassing zijn op de woning. Dit koopcontract wordt opgesteld door de notaris. De notaris zorgt er voor dat alle juiste juridische informatie wordt vastgelegd. Ook voorziet de notaris u van advies als er zaken zijn die niet duidelijk zijn of dat de tegenpartij zijn afspraken niet nakomt. In een koopcontract staan tenminste de gegevens van de kopende en verkopende partij, gegevens van de woning, gemaakte prijsafspraken, wijze van betaling, datum van oplevering en de ontbindende voorwaarden. Natuurlijk kun je in overleg met de notaris extra bepalingen laten opnemen.

Personen, familie en testament

Notaris erfenis testament

Persoonsrecht, familierecht en het regelen van een testament doe je bij de notaris. In een testament geef je aan wie je erfgenamen zijn en dit wordt vastgelegd door de notaris. Kies je ervoor om geen testament op te stellen dan wordt volgens de wet bepaald hoe je nalatenschap wordt verdeeld. Een notaris helpt je bij het opstellen van een testament en registreert deze bij het centraal testamentregister.

Wil je geld schenken aan vrienden, familie of kinderen? Dan heb je een schenkingsakte nodig waar de notaris je mee helpt. Zo wordt de schenking nauwkeurig vastgelegd en verloopt deze precies zoals jij wilt. De notaris kan je ook adviseren op welke manier jij het beste vermogen kunt overdragen aan je kinderen of familie. Vraag via deze pagina eenvoudig een aantal offertes op van notarissen bij jou uit de buurt. Deze zijn geheel vrijblijvend, je beslist dus zelf of je uiteindelijk met een notaris in zee gaat.

Stichting en bedrijf

Bij de oprichting van een stichting of een besloten vennootschap heb je een notaris nodig. De notaris heeft veel kennis van de juridische en fiscale aspecten van het starten van een onderneming. De notaris kan je voorzien van advies op maat. Denk hierbij aan belastingen, een eventuele overdracht van een bedrijf of advies inzake een mogelijke verkoop van je bedrijf. Bij een goede notaris op zakelijk vlak valt veel voordeel te behalen. Kijk hier dus niet alleen naar de goedkoopste. Heb je een partner? De notaris kan je vertellen hoe jij en je partner het best beschermd zijn tegen ondernemersrisico’s. Vraag vrijblijvend een offerte aan en maak je keuze.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Het tarief van de notaris staat meestal niet vermeld op de website. Via onderstaand formulier ontvang je in één keer tot 4 vrijblijvende offertes van notarissen bij jou in de buurt. Je kunt dan rustig de tarieven, voorwaarden en diensten vergelijken. Het opvragen van de offertes is geheel vrijblijvend.

Recente artikelen omtrent notaris