Payroll

Payroll2019-04-01T14:56:59+02:00
Isolatie

Het inhuren van personeeel via payroll is een populaire vorm van flexwerk. Het geeft de werkgever meer rust op het gebied van allerlei complexe personeelsadministratie en je kunt payroll voor zowel korte als lange termijn gebruiken. Het kan voor een werkgever aantrekkelijk zijn om een payroll bedrijf in te schakelen, omdat dit geld kan schelen als je dit vergelijkt met iemand vast in dienst aannemen voor de administratie.

Ook kan het jou als werkgever meer zekerheden geven. Er zitten een aantal voordelen aan het inhuren van personeel via payroll. Hier vertellen we je graag meer over.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Hoe werkt payroll?

Wanneer je samenwerkt met een payroll-bedrijf, betekent het dat jouw personeel op papier niet meer bij jou in dienst is, maar bij de payroll-aanbieder. Dit bedrijf is dan ook de juridisch werkgever en neemt arbeidsrisico’s over, zoals het doorbetalen van loon bij een medewerker die ziek of arbeidsongeschikt is of het verzorgen van jaaropgaven en ontslagprocedures. Het is iets anders dan het uitbesteden van salarisadministratie. Zij houden zich ook bezig met bijvoorbeeld de jaaropgaven en loonuitbetalingen, alleen wordt het juridisch werkgeverschap niet overgenomen. Bij payroll is dit wel het geval. Juridisch gezien ben je niet meer de werkgever, terwijl er fysiek op de werkvloer eigenlijk niets veranderd. In de ogen van de werknemer ben jij nog steeds degene waarvoor hij of zij werkt.

Wanneer kiezen voor payrolling?

Het kiezen voor payrolling kan interessant zijn vanwege de flexibiliteit en het gemak. Het neemt je veel werk uit handen. Als bedrijf heb je geen omkijken meer naar administratie. Complexe personeels- en salarisadministratie hoef je niet meer zelf te doen, dit doet het payroll bedrijf. De financiële administratie wordt voor jou beperkter en inzichtelijker. Daarnaast weet je vooraf wat je personeelskosten zijn en heb je zoals gezegd minder arbeidsrisico’s. Wanneer een medewerker arbeidsongeschikt raakt, draai jij als werkgever hier niet voor op, dit doet het payroll bedrijf. Je ontvangt ook geen facturen meer van instanties als het UWV of de Belastingdienst. Dit regelt het payroll bedrijf allemaal. Daarnaast hoef je ook geen (ontslag)vergoedingen uit te keren.

Voor je werknemers heeft de keuze van payrolling ook wat voordelen. De corebusiness van payroll bedrijven is het op orde hebben van salaris- en personeelsadministratie. Hierdoor ontvangen medewerkers altijd op tijd hun salaris. Daarnaast heeft jouw werknemer ook de zekerheid dat hij of zij doorbetaald wordt bij ziekte of vakantie.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Het kiezen voor payrolling kan interessant zijn vanwege de flexibiliteit en het gemak. Het neemt je veel werk uit handen. Als bedrijf heb je geen omkijken meer naar administratie. Complexe personeels- en salarisadministratie hoef je niet meer zelf te doen, dit doet het payroll bedrijf. De financiële administratie wordt voor jou beperkter en inzichtelijker. Daarnaast weet je vooraf wat je personeelskosten zijn en heb je zoals gezegd minder arbeidsrisico’s. Wanneer een medewerker arbeidsongeschikt raakt, draai jij als werkgever hier niet voor op, dit doet het payroll bedrijf. Je ontvangt ook geen facturen meer van instanties als het UWV of de Belastingdienst. Ook dit wordt namelijk allemaal geregeld wanneer je kiest voor payrolling . Daarnaast hoef je ook geen (ontslag)vergoedingen uit te keren.

Voor je werknemers heeft payrolling ook wat voordelen. De corebusiness van payroll bedrijven is het op orde hebben van salaris- en personeelsadministratie. Hierdoor ontvangen medewerkers altijd op tijd hun salaris. Daarnaast heeft jouw werknemer ook de zekerheid dat hij of zij doorbetaald wordt bij ziekte of vakantie.

Recente artikelen omtrent payroll