Schilder

Schilder2019-04-01T13:51:12+02:00
Schilder

Het is verstandig om tijdig een schilder in te schakelen als het schilderwerk aan vervanging toe is. Bij het opvragen van verschillende offertes is het raadzaam om duidelijk aan de schilder te vragen welke werkzaamheden er bij zitten. Hoe duidelijker de omschrijving hoe kleiner de kans op misverstanden en teleurstellingen. Vraag om alle werkzaamheden uitgebreid te beschrijven en vraag ook naar de materiaalkosten. De schilderbedrijven die wij aanraden zijn allemaal bereid je te assisteren en van de benodigde informatie te voorzien.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Zorg er in ieder geval voor dat de volgende punten beschreven zijn in de offerte en vraag waar nodig naar verduidelijking. Bekijk welke verf de schilder gaat gebruiken. Waar is deze verf tegen bestand, wat is de kwaliteit en wat is de prijs? Daarna is het belangrijk om de planning van de schilder te controleren. In welke periode gaat hij schilderen? Wat is daar voor nodig? En komt dit uit met je eigen planning? Vervolgens controleren wat voor garantie het schildersbedrijf aanbiedt. Het is verstandig om dit allemaal vooraf door te spreken dan tijdens de klus of achteraf.

Woning schilderen

Je woning schilderen zou je zelf kunnen doen maar het is geen makkelijke klus. Er komt nogal wat vakmanschap bij kijken als je alles goed wilt hebben. Zorg ervoor dat de toelichting bij de offerte uitgebreid is en alles hierin staat opgenomen. Je kunt daarbij gebruik maken van een korte woning schilderen checklist:

Materiaal: Welk materiaal gebruikt de schilder? Denk hierbij aan het merk van de verf, het type, de kwaliteit, de prijs. Kiest de schilder voor een goed merk of gaat hij voor een huismerk. En is de kwaliteit hiervan voldoende?
Aantal lagen: Hoeveel lagen verf wordt er aangebracht op de woning? Hoeveel lagen zijn er überhaupt nodig op je woning. Hoe staat de huidige verflaag erbij? Kan dit blijven zitten of moet dit er eerst afgehaald worden? Je wil natuurlijk niet dat het na een jaar gaat bladeren. Een onbehandeld kaal kozijn moet normaal gesproken van minimaal drie lagen worden voorzien. Een grondverflaag / primer. Een voorlak voor goede dekkracht en ten slotte de aflakverf.
Herstelwerkzaamheden: Gaat de schilder ook plekken herstellen? Denk hierbij aan houtrotplekken in een kozijn. Of is het de bedoeling dat de schilder ook eerst openstaande naden of kieren gaat dichten? Vraag hierna bij het presenteren van de offerte.

Schilder woning

Bedrijfspand schilderen

Je bedrijfspand is het visitekaartje van je bedrijf. Het is van belang dat je bedrijfspand dus goed in de verf staat en er niet armoedig bij staat. Daarom is het verstandig om eens in de paar jaar het bedrijfspand een volledige schilderbeurt te geven. Er zit wel verschil in het zakelijk en particulier laten schilderen van je onroerend goed. Het verlaagde BTW tarief van 9% voor particulieren geldt namelijk niet op zakelijk gebied. Hier betaal je de normale 21% BTW, maar dit kun je natuurlijk wel weer terugvragen van de belasting. Ook kun je de kosten van het schilderwerk aftrekken van de winst aangezien het om bedrijfskosten gaat. Zo hoeft het uiteindelijk helemaal niet veel te kosten om je bedrijfspand te schilderen.

Schilder offerte

Schilder offerte

Iedereen wil een scherpe offerte, dat is logisch. Bij het ontvangen van een aantal offertes kijk dan goed welke schilder met een vaste prijs werkt en welke niet. Kijk ook of het inclusief materiaalkosten is of niet. Let ook even op de prijs inclusief of exclusief BTW voordat je voor verrassingen komt te staan.

Sommige schilders werken met richtprijzen. Wij raden het af om hiermee akkoord te gaan. De schilder kan de eindprijs dan namelijk alsnog wijzigen en je hebt geen poot om op te staan. Je kunt kiezen om een uurtarief aan te houden of een vaste prijs. Het is lastig te zeggen welke goedkoper is. Ook is het lastig om het aantal uur te controleren als je zelf niet thuis bent. Vraag om verduidelijking aan de schilder of spreek een totaalprijs af, gebaseerd op het aantal uur dat de schilder bezig denkt te zijn. Bespreek het voorkomen van eventuele stelposten. Komt onder het schilderwerk naar voren dat er houtrot is in bijvoorbeeld een kozijn, bespreek dan hoe de schilder hier mee om moet gaan. Vraag of hij je eerst wil informeren voordat er veel extra werk wordt ingestopt.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Via onderstaand formulier kun je geheel vrijblijvend tot 4 aanbiedingen opvragen bij schilders uit je regio. Je krijgt binnen 2 dagen een aantal aanbiedingen die je met elkaar kunt vergelijken. Vervolgens ben je geheel vrij in je keuze, je zit dus nergens aan vast.

Recente artikelen omtrent schilder