Stukadoor

Stukadoor2019-04-01T14:09:18+02:00
Stukadoor

Goed stucwerk maakt je huis helemaal af. Mooie gladde gestucte muren zijn weer helemaal terug. Bijkomend voordeel van stucwerk is dat het ook nog eens goed isolerend is en brandvertragend werkt. Ook bij een oude woning is nieuw stucwerk zeker een aanrader. De nieuwe frisse muren laten de wanden en plafonds er weer als nieuw uitzien. Je krijgt meer licht binnen en hebt een ruimtelijker gevoel. Enkele voordelen van goed stucwerk: Betere lichtinval, waardevermeerdering woning en het is een goede ondergrond voor verf, behang of tegelwerk.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Stucen

Heb je meerdere muren en plafonds die toe zijn aan een nieuwe laag stucwerk? Dan is het aan te raden om dit allemaal in één keer te doen in plaats van in kleine delen. Qua kosten is het ook goedkoper om alles in 1 keer te laten door door een vakman. Hoe groter de oppervlakte, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. Ook scheelt het veel schoonmaakwerk. Stucen is namelijk geen schoon klusje. Bij een grote klus loont het om een vaste prijs af te spreken in plaats van een prijs per uur. Ook is een stukadoor vaak bereid om korting te geven bij een grote klus. Vraag aan de stukadoor wat de mogelijkheden zijn.

Bij kleine oppervlakken rekenen stukadoorsbedrijven ook vaak een starttarief. Dit omdat er nogal wat voorbereiding bij komt kijken. Denk hierbij aan het opbouwen van steigers, voorstrijkwerk etc.

Stucwerk badkamer

Soorten stucwerk (sierwerk, spackspuitwerk)

Stucwerk woonkamer

Je hebt veel verschillende soorten stucwerk. Voordat je een keuze maakt is het belangrijk dat je weet wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende soorten stucwerk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Spachtelputz: een gestructureerde afwerking met een korrel.
  • Latex: gespoten afwerking met verf behandelt. Glad en strak in elke kleur.
  • Spuitwerk: Elke gewenste kleur en korrel.
  • Gipsplaten afwerken: Meestal glad, maar ook sierpleister mogelijk.
  • Pleisterwerk: Glad stukadoorswerk. Kan makkelijk worden voorzien van verflaag. Advies voor nieuwbouwwoningen.
  • Buiten stucwerk: Cement gebonden. Bestand tegen vocht.
  • Spackspuitwerk: Stucwerk met een korrel, aangebracht met spackspuit.
  • Leemstuc: Gemaakt van natuurlijke materialen, zand, leem en water.

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Twijfel je wat het beste bij je project past, schroom dan niet om advies in te winnen bij je vakman. Als je via onderstaand formulier aanbiedingen op vraagt zijn deze geheel vrijblijvend. Ook kun je advies in winnen bij de verschillende vakmannen. De stukadoors komen uit je eigen regio en leveren goede kwaliteit.

Verlaagd BTW tarief stucwerk

Je woning laten stucen valt onder een verlaagd BTW tarief. Dit is een voordeeltje dat de belastingdienst in het leven heeft geroepen. Het geldt echter alleen voor woningen ouder dan 2 jaar. Voorheen was het verlaagd BTW tarief 6%, maar sinds dit jaar is het verhoogd naar 9%. Ben je niet zeker of je woning ouder is dan 2 jaar? Check dat het basisregistratie systeem voor adressen en gebouwen via het kadaster. Natuurlijk kun je ook gewoon geld besparen met het vergelijken van de verschillende specialisten. Er zit nogal verschil tussen de prijs per vierkante meter. Let ook goed op wat is inbegrepen bij de service.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Heb je binnenkort een stukadoor nodig? Vraag dan tijdig offertes op. Begin je optijd dan kun je hier flink geld mee besparen. Bedragen bij stukadoors liggen vaak ver uit elkaar. Let daarom goed op wat zit inbegrepen bij de prijs en wat niet. Via onderstaand formulier kun je geheel vrijblijvend tot 4 aanbiedingen opvragen van vakmannen uit je eigen regio.

Recente artikelen omtrent stukadoor