Vloerverwarming

Vloerverwarming2019-04-01T14:21:24+02:00
Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor meer wooncomfort. Daar komt als bijkomend voordeel dat vloerverwarming energiebesparend is. Ook benut je het woonoppervlak beter en heb je geen radiatoren aan de muur nodig. Een aantal redenen om voor vloerverwarming te kiezen zijn onder andere dat je lekker met blote voeten door het huis kunt lopen en je hebt geen radiatoren meer nodig waardoor je meer ruimte krijgt. Vloerverwarming zorgt er doorgaans voor dat je woning meer waard wordt. Jaarlijks kun je zo’n 180 m3 gas besparen door het aanleggen van vloerverwarming. Dit komt al gauw neer op zo’n 100 – 150 euro per jaar. In de zomer kun je de vloerverwarming ook gebruiken om te koelen. Je kunt dus optimaal gebruik maken van vloerverwarming.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Vloerverwarming kosten

De kosten voor vloerverwarming kunnen erg uiteenlopen. Bij de opgave van een prijs houden installateurs meestal een vaste prijs per vierkante meter aan. Dit kan nogal uiteenlopen daarom is het verstandig om verschillende offertes te vergelijken. Het ligt natuurlijk ook aan het soort vloerverwarming dat je neemt. Je kunt vloerverwarming als hoofdverwarming nemen, bijverwarming of uitgebreide bijverwarming. De keuze is aan jou maar overleg altijd even met de installateur wat het beste bij je woning past.

Als je wil besparen op de kosten van vloerverwarming raden wij aan om ten minste 2 of 3 offertes op te vragen. Op deze manier kun je de prijs en de werkzaamheden met elkaar vergelijken. Schroom niet om je vragen voor te leggen aan de installateur. Deze is je graag van dienst en wil je graag helpen om tot het beste resultaat te komen.

Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming ideaal voor kinderen

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden aangelegd. Denk hierbij aan het laten infrezen van de verwarmingsslagen in een betonnen vloer. Het is ook mogelijk om op een verharde vloer noppenplaten te leggen met daarin de vloerverwarmingslangen. Bedenk op voorhand goed waar je vloerverwarming wilt hebben. Als je na de tijd besluit om dit aan te leggen zijn de kosten en het ongemak vaak hoger.

De vloerverwarming bestaat uit de meeste gevallen uit kunststof buizen en slangen. Deze worden bevestigd op matten of er worden sleuven in de vloer gemaakt waarin de buizen verdwijnen. Het voordeel van frezen is dat er niet gebroken of gesloopt hoeft te worden. Met een goede freesmachine is de klus zo geklaard en ontstaat er nauwelijks nog stofvorming.

Vloerverwarming infrezen

Het infrezen van vloerverwarming is niet goedkoop. Echter is de techniek tegenwoordig zo dat de klus zelf niet meer veel tijd in beslag neemt, daardoor wordt het langzamerhand goedkoper. De unieke voordelen van vloerverwarming maakt het de investering zeker waard. Het infrezen van vloerverwarming is zowel mogelijk in een betonnen- als in een tegelvloer. Als je bezig bent met het opknappen van een woning en er zit nog een oude tegelvloer in, bekijk dan eerst of je deze niet net zo makkelijk kunt laten zitten. Je zou er dan vloerverwarming in kunnen frezen en vervolgens een afwerkvloer erover heen plaatsen. De hoogte van de kosten zijn onder andere afhankelijk van de soort verwarming. Vraag een specificatie op van de kosten bij verschillende aanbieders. Op deze manier maak je de juiste keuze.

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Als je het besluit hebt genomen om vloerverwarming te laten aanleggen in je woning is het verstandig om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Via onderstaand formulier ontvang je tot 4 vrijblijvende aanbiedingen van vakspecialisten bij jou uit de regio. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaar je al snel enkele honderden euro’s.

Recente artikelen omtrent vloerverwarming