Waar op letten bij aankoop zonwering?

Zonwering is in alle vormen en maten te krijgen. Er zijn zoveel verschillende soorten dat je misschien het gevoel krijgt door de bomen het bos niet meer te zien. Welke is nu de beste? Dit is per geval en smaak verschillend. Het ligt er ook aan wat je wil bereiken met zonnewering. Is het puur decoratief of heeft het in jouw huis of tuin ook een duidelijke functie.

De aanschaf van goede zonwering is niet goedkoop. Bedenk daarom voor de tijd aan welke eisen het voor jou moet voldoen. Het is verstandig om voor jezelf in ieder geval onderstaande vragen eens te beantwoorden:

  • Wat is je budget?
  • Welke mate van zonwering moet het bieden?
  • Waar ga je de zonwering precies gebruiken?
  • Wil je ook schaduw in de tuin creëren?
  • Hoe wil je de zonwering bedienen? Handmatig of elektrisch?

Uitstraling

Welke zonwering het beste bij u past ligt aan uw eigen stijl en natuurlijk aan de stijl van het huis. Heeft u een oud huis dan staan wellicht markiezen beter door hun authentieke kenmerken. Heb je een nieuwe woning met openslaande deuren naar een terras dan is wellicht een groot knikarmscherm beter passend.

Rolluiken

Een populaire vorm van zonwering zijn rolluiken. Ze zijn makkelijk te bedienen en relatief goedkoop. Het biedt uitstekende zonwering en hebben een isolerende werking. Zowel tegen de zon, maar ook tegen warmte, kou en het is zelfs geluidswerend.

Screens

Een iets modernere variant zijn screens. Zij geven je woning een moderne uitstraling. Screens bieden goede bescherming tegen de zon en de hitte. Je kunt deze bijvoorbeeld in de keuken gebruiken zodat je nog wel naar buiten kunt kijken. Screens worden ook veel gebruikt voor privacy redenen.

Knikarmscherm

Als je op zoek bent om een groot oppervlakte te voorzien van schaduw is een knikarmscherm wellicht de oplossing. Met een knikarmscherm kun je een redelijk groot terras van schaduw voorzien. Een knikarm kun je horizontaal open doen waardoor er een soort overkapping effect ontstaat.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm draait niet horizontaal open, maar valt van boven naar beneden. Tegenwoordig zijn deze in alle kleuren en maten te krijgen en zijn ze niet alleen elektronisch maar ook met een app te bedienen. Ze zijn zelfs te automatiseren door het toevoegen van een sensor. Deze sensor kan bijvoorbeeld de sterkte van de zon en de hoeveelheid wind meten.

Markiezen

Markiezen zie je vaak bij oudere woningen of in een winkelstraat. Ze geven je woning een authentieke maar stijlvolle uitstraling. Bij markiezen zijn de zijkanten ook dicht, waardoor lichtinval vanaf de zijkant niet mogelijk is. Markiezen zijn zowel in hout, aluminium als in kunststof te krijgen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Via onze zonwering pagina kun je eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen. Je ontvangt dan een aantal offertes van vakmannen uit jouw eigen buurt. Deze zijn volledig vrijblijvend en jij bepaald vervolgens of je door wil gaan met deze vakman. Heb je vragen omtrent zonwering? Neem dan contact met ons op via onze contactformulier.