Waarom een waterontharder kopen?

Waarom zou je een waterontharder kopen? Wat is het nut van een waterontharder? Odeso geeft je in dit artikel antwoord op deze vragen. Vaak kopen mensen een waterontharder als ze te maken hebben met één van de volgende problemen:

  • Het kraanwater smaakt niet lekker
  • Veel kalkaanslag op kranen
  • Waterhardheid in de regio is groter dan 25fH*

*De waterhardheid wordt uitgedrukt in Franse hardheid (fH).

Deze problemen zijn allemaal te verhelpen door het plaatsen van een waterontharder. Er zijn verschillende soorten waterontharders te koop. Het is belangrijk dat je de juiste soort kiest die het beste bij je situatie past. We hebben het over mechanische waterontharders of elektronische waterontharders. Mechanische waterontharders hebben geen elektriciteit nodig.

Mechanische waterontharder

De mechanische waterontharder werkt op waterdruk. Hierdoor is er geen elektriciteit nodig voor de werking van de waterontharder. Dit is de eenvoudigste soort waterontharder. Wat hij doet is eigenlijk spoelen na een bepaalde periode of nadat een bepaalde hoeveelheid water is gebruikt. Voordeel van deze waterontharder is dat je geen extra stroomverbruik hebt en dat er geen elektronische onderdelen aanzitten die onderhouden moeten worden. Bijkomend voordeel is dat deze waterontharder goedkoper is dan een elektronische waterontharder.

Elektronische waterontharder

De elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit maakt het mogelijk om de waterontharder in te stellen op bepaalde tijdprogramma’s. Je kunt de waterontharder ‘smart’ maken. Onnodige spoelingen kunnen voorkomen worden en je kan de waterontharder precies afstellen op je eigen waterverbruik. Dit kan enorm schelen in de hoeveelheid spoelzout die je nodig hebt voor de ontharder. Het scheelt uiteraard ook in de energiekosten als je de waterontharder afstelt op je verbruik. De prijs voor een elektronische waterontharder is duurder dan de mechanische versie. Maar door het ‘smart’ maken van je waterontharder is dit de investering zeker waard.

De juiste waterontharder kopen

Welke waterontharder past het best bij jouw situatie? Als je grotendeels volgens een vast ritme leeft en door het jaar ongeveer dezelfde hoeveelheid water verbruikt, dan past een mechanische waterontharder beter bij je situatie. Wanneer het waterverbruik erg varieert dan kun je beter kiezen voor een elektronische waterontharder. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor een elektronische waterontharder omdat je deze ‘smart’ kun maken. Dit is een groot voordeel en op deze manier kun je ook meten wat de waterontharder doet.

Ben je geïnteresseerd geraakt in het gebruik van een waterontharder? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte via onderstaande pagina:

Nu vergelijken