Waarom kiezen voor een verhuisbedrijf

Een verhuizing klinkt voor veel mensen waarschijnlijk als een eenvoudige klus. Maar loop eens binnen in je woning of bedrijfspand en noteer alle spullen die verhuisd moeten worden. Je komt ongetwijfeld al snel tot de conclusie dat sommige dingen nogal breekbaar zijn of te groot om in je eigen auto te vervoeren. Het inhuren van een verhuisbedrijf klinkt wellicht als een dure optie echter is dit niet het geval. We leggen je daarom graag uit waarom het aan te raden is om een professional in te huren wanneer je wilt gaan verhuizen.

Verhuismiddelen

Uiteraard is het mogelijk om je volledige verhuizing zelf uit te voeren. Dit is met name mogelijk wanneer je weinig spullen bezit en geen grote spullen bezit zoals een wasmachine, koelkast of misschien wel een piano. Heb je deze grote spullen wel? Dan moet je eerst investeren in verhuismiddelen zoals een transportkar, meubelrollers en misschien wel een steekwagen. Ga je op zoek naar deze spullen dan zie je al snel dat dit een investering wordt van honderden euro’s. Een verhuisbedrijf inschakelen is in dit geval ongetwijfeld goedkoper. Een verhuisbedrijf is in het bezit van deze spullen en zal de verhuizing snel en vakkundig uitvoeren door de ruime ervaring.

Bescherming

Wanneer je zelf je spullen wilt gaan verhuizen is je grote angst misschien wel het beschadigen van je spullen. Hoe vervoer je je grote LED TV? Je glazen salontafel? Of die antieke bureaulamp? Het zijn allemaal vragen waar je niet snel een antwoord op hebt vanwege gebrek aan ervaring. Je gaat immers niet elke maand verhuizen. Een professionele verhuizer heeft voor alle vraagstukken een passende oplossing. Verhuizers beschikken over een groot aantal middelen om spullen te beschermen en zullen je spullen zonder enige beschadiging in je nieuwe woning of bedrijfspand afleveren. Ook hier geldt weer, wil je zelf al deze spullen aanschaffen, dan is dat ongetwijfeld duurder dan wanneer je ervoor kiest om je verhuizing door een verhuizer te laten uitvoeren.

Transport

Een diepvries, een vaatwasser en die grote televisie, ze passen niet allemaal in je auto en het is überhaupt al een hele klus om deze spullen alleen al buiten te krijgen. Een bus huren kan een oplossing bieden, mits je hier ervaring mee hebt. Verder loop je het risico dat je spullen beschadigen tijdens het transport. Kies je voor een erkende verhuizer, dan zal deze de spullen goed beschermen tijdens transport. Ook zal het risico, indien afgesproken, voor de vervoerder zijn. Wil je een zorgeloze verhuizing? Kies dan voor de professional.

Verhuisbedrijf offertes ontvangen