Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie

De ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van een woning noemen we de spouw. Moderne woningen zijn aanzienlijk beter geïsoleerd dan oudere woningen. Zo bevatten moderne woningen standaard spouwmuurisolatie. Met spouwmuurisolatie isoleer je de woning. In de praktijk betekent dat, dat je in de zomer de warmte beter buiten de deur houdt en tijdens de winter beter de warmte in huis houdt. Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 bevatten wel een spouw, maar zijn vrijwel nooit voorzien van spouwmuurisolatie. Echter heeft spouwmuurisolatie een groot voordeel, het is namelijk achteraf aan te brengen. Het hebben van een spouwmuur is natuurlijk wel noodzakelijk. Woningen die gebouwd zijn voor 1920 bevatten vrijwel nooit een spouwmuur. Is je woning gebouwd rond deze periode? Controleer dan eerst of er überhaupt een spouw aanwezig is.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kent veel voordelen. Het grootste voordeel is uiteraard het isoleren t.b.v. de warmte en kou. Je ervaart dus een prettiger klimaat in je woning gedurende de winter en de zomer. Los van je persoonlijke ervaring zie je dit ook terug op de energierekening. Door de spouw van je woning te laten isoleren bespaar je al snel honderden euro´s per jaar op energie. Je investering is dus binnen enkele jaren al terugverdiend.

De aangebrachte isolatie isoleert niet alleen de warmte maar ook geluid. Er wordt namelijk extra materiaal aangebracht tussen de binnen- en buitenmuur waardoor je geluiden van buitenaf minder snel hoort in je woning. Leuke extra toch?

Doordat je woning een betere isolatie heeft ervaar je minder snel overlast van het weer. Als resultaat hiervan is je woning minder snel vochtig en zal het ook minder snel bedompt aanvoelen. Uiteraard komt dit ten goede van je gezondheid.

Een andere leuke extra is dat je energielabel beter wordt. In principe levert dit je niet direct resultaat op. Echter is dit zeker een meerwaarde voor je woning wanneer je overweegt je woning te verkopen.

Spouwmuurisolatie is een prima investering. Doordat je aanzienlijk bespaart op energiekosten is je investering in no-time terugverdiend.

Aanbrengen van spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwisolatie gebeurt uitsluitend door professionals. Wanneer spouwmuurisolatie wordt aangebracht in een bestaande woning gebeurt dit meestal met speciale apparatuur. Er worden dan meerdere gaten in de voeg geboord waar vervolgens met een speciale spuit het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. Door op gerichte plekken te boren wordt de volledige spouw voorzien van isolatie. Na afloop worden de voegen hersteld waardoor het vrijwel onzichtbaar is dat er spouwmuurisolatie is aangebracht. Wat veel mensen niet weten is dat het ook mogelijk is om van binnenuit te isoleren. Dit is met name geschikt voor woningen die volledig gestript worden. Na afloop dienen de muren namelijk bij te worden gewerkt. Het voordeel hiervan is dat je de buitenboer niet aantast.

De beste prijs ontvangen

Prijzen voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie kunnen behoorlijk uiteen lopen. Het is daarom aan te raden om aanbieder te vergelijken op basis van prijs. De prijzen voor spouwmuurisolatie kunnen al snel honderden euro´s verschillen per aanbieder. Vergelijken via Odeso is volledig vrijblijvend en kosteloos.

Spouwmuurisolatie prijzen vergelijken