Waarom ook jij moet kiezen voor vloerverwarming

Je bent een huis aan het bouwen of misschien je nieuwe of bestaande woning aan het verbouwen, natuurlijk is de verwarming van je woning een van de punten die aan de orde gaat komen. Centrale verwarming of vloerverwarming, een veelgestelde vraag tijdens het bouwen of verbouwen van een woning. Vloerverwarming is helaas op moment van schrijven nog duurder dan een standaard centrale verwarming. Echter zijn er diverse redenen waarom ook jij voor vloerverwarming moet kiezen.

Betere warmte verdeling

De leidingen van de vloerverwarming worden gelijkmatig aangebracht in je vloer. Hierdoor is de warmte goed verdeeld en ervaar je overal een prettige en aangename temperatuur. Wanneer je kiest voor centrale verwarming ervaar je rondom de radiatoren meer warmte dan of grotere afstand van de radiatoren. Je ervaart door te kiezen voor vloerverwarming dus geen koude of warme zones.

Less is more

Door te kiezen voor vloerverwarming heb je niet langer (lelijke) radiatoren in je woonkamer. Natuurlijk zijn er oplossingen om radiatoren mooier te maken door het plaatsen van een ombouw maar velen geven voorkeur aan het less is more principe. Weg met die lelijke radiatoren, alles lekker onzichtbaar in de vloer. Dit scheelt tevens tijdens de wekelijkse grote schoonmaak!

Lekkere warme vloer

Stel je voor, het is winter en je loopt op je sokken door je woonkamer. Dan is er toch niets prettiger dan door je hele woning een lekkere warme vloer te voelen? Vloerverwarming verhoogt dus zeker de mate van comfort in je woning.

Besparen met vloerverwarming

Door te kiezen voor vloerverwarming bespaar je jaarlijks zo’n 180 m3 gas ten opzichte van centrale verwarming. Dit is zo’n 120 euro per jaar wat gelijk staat aan 10 euro per maand. Leuk meegenomen toch?

Meerwaarde voor je woning

Gezien veel mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan vloerverwarming zal het laten aanbrengen van vloerverwarming in je nieuwe of bestaande woning ongetwijfeld een meerwaarde opleveren. Wil je ooit je huis verkopen? Dan hoeft de nieuwe bewoner hier namelijk geen kosten meer op te maken.

Kosten van vloerverwarming

Benieuwd naar de kosten van vloerverwarming voor jouw nieuwe of bestaande woning? Op onze vloerverwarming pagina kun je eenvoudig en snel je wensen aangeven. Vervolgens ontvang je geheel vrijblijvend tot 5 aanbiedingen van vakmensen uit jouw regio, geheel kosteloos!