Zonwering

Zonwering2019-04-01T14:42:16+02:00
Zonwering

Met goede zonwering houd je de zon én de warmte tegen. Zonwering werkt zelfs inbraak preventief. Ben je geïnteresseerd om zonwering te installeren binnen of buiten je woning? Dan ben je bij Odeso aan het juiste adres voor alles op gebied van zonwering. Afhankelijk van je wensen kunnen onze vakmensen zonwering binnenshuis of buitenshuis aanbrengen. De vakmensen waar wij mee werken leveren enkel producten van hoge kwaliteit. Ook wordt er rekening gehouden met de duurzaamheid en veiligheid van zonwering. Hierdoor is de klanttevredenheid naar een hoog niveau gestegen wat terug te zien is aan het aantal terugkerende klanten.

Ontvang geheel vrijblijvend de beste prijs

Zonwering binnenshuis

Binnenzonwering is over het algemeen goedkoper dan buitenzonwering. De montage zou je eventueel binnen zelf kunnen doen bij bijvoorbeeld lamellen of rol- en vouwgordijnen. We is het belangrijk dat je materiaal van goede kwaliteit is. Zonwering binnen is niet alleen praktisch maar is tegelijkertijd ook mooie raamdecoratie. Een ander bijkomend voordeel naast schaduw en een koele omgeving is pricay. Je bepaalt zelf in welke mate je dit wilt doorvoeren.

Lamellen Odeso

Shutters

Als je voor design gaat dan zijn shutters een goede oplossing voor je woning. Door de horizontale lamellen open of dicht te zetten bepaal je zelf de hoeveelheid licht dat er binnenvalt. Bijkomend voordeel van shutters is dat ze isolerend werken. Een nadeel is dat de shutters wel altijd aanwezig zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld niet helemaal omhoog doen zoals de normale rolgordijnen. Shutters zijn erg duurzaam en je hebt er verder weinig omkijken naar. Ze zijn tevens vrij eenvoudig schoon te maken.

Jaloezieën

Binnenshuis zijn jaloezieën één van de populairste oplossingen van zonwering. Net zoals shutters bestaan jaloezieën uit horizontale lamellen. Deze kun je volledig omhoog of omlaag schuiven waardoor je zelf bepaalt hoeveel licht er binnen valt. Voordeel is dat je ze opgetrokken bijna geheel kunt verbergen. In tegenstelling tot shutters hebben jaloezieën geen goede isolerende werking. Jaloezieën zijn doorgaans erg betaalbaar maar wat lastiger schoon te houden.

Vouwgordijnen

Ga je voor uitstraling en wil je een warme look in je woonkamer, dan zijn vouwgordijnen wellicht de oplossing voor jou. De prijs is doorgaans aan de hoge kant daarom loont het om een aantal leveranciers eerst te vergelijken voordat je een keuze maakt. Vouwgordijnen hebben weinig onderhoud nodig en zijn makkelijk schoon te maken. Je zou ze eventueel zo de wasmachine in kunnen doen.

Lamellen

Wil je liever verticale zonwering, dan kun je voor lamellen kiezen. Dit zijn lange stroeken die verticaal voor je raam hangen. Je kunt ze eenvoudig draaien waardoor je zelf de hoeveelheid lichtinval kan bepalen. Lamellen passen goed in moderne strakke ruimtes maar zijn ook ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Lamellen zijn doorgaans erg betaalbaar en eenvoudig aan te brengen. Ze zijn tevens erg onderhoudsvrij.

Rolgordijnen

Rolgordijnen worden veel gebruikt op de slaapkamer, maar ze zijn ook prima te gebruiken als zonwering in de woonkamer. Wil je het niet heel erg verduisteren dan kun je ook kiezen voor lichtdoorlatende rolgordijnen. Hiermee voorkom je dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken maar je kunt hierdoor wel blijven genieten van het zonlicht. Rolgordijnen zijn erg duurzaam en onderhoudsvriendelijke. Je kunt er eenvoudig met een doek overeen waardoor je het stof er makkelijk vanaf haalt. Een ander voordeel van rolgordijnen is dat je ze in alle kleuren en maten kunt krijgen.

Zonwering buitenshuis

Markiezen

Zonwering aan de buitenkant van je woning is zeer effectief. Je weert de zon en de warmte voordat het je woning binnen kan komen. Het grote voordeel van zonwering buitenshuis is dat je het binnen lekker koel houdt. Zonwering buitenshuis werkt tevens inbraak preventief. Als je gaat voor duurzame kwalitatief hoge zonwering buitenshuis, kan dit zelfs de waarde van je woning vermeerderen. Het is dus wel degelijk een goede investering voor je woning of bedrijfspand.

Buiten kun je gebruik maken van vele soorten zonwering. Zo kun je gebruik maken van een groot scherm oftwel een knikarmscherm genoemd. Hiermee kun je bijvoorbeeld je terras volledig in de schaduw zetten. Je kunt schermen tot 5 meter laten plaatsen door onze vakmensen. Ga je voor sfeer en design dan zijn markiezen wellicht de juiste keuze. Als je vooral wilt verduisteren of de zon wil blokkeren dan zijn screens of rolluiken de oplossing voor je woning of bedrijfspand. Op deze pagina gaan we er verder op in.

Markiezen

Ga je voor een authentieke uitstraling? Dan zijn markiezen wellicht de juiste oplossing. Met markiezen creeer je een soort van ronde kopel voor het raam. Hierdoor komt er geen zon direct je woonkamer of winkel binnen. Voordeel van markiezen is dat er ook niet via de zijkanten zon binnen kan komen. Het is wel aan te raden om de markiezen regelmatig aan de bovenkant schoon te maken. Ze vangen veel vuil van buiten op, vooral als er bomen in de buurt staan. Hou je ze goed schoon, dan gaan ze lang mee. Hierdoor kun je er langer van genieten en heb je meer waar voor je geld.

Zonnescherm

Een zonnescherm, ofwel zonneluifel of knikarmscherm creëert schaduw door een groot doek horizontaal ergens overeen uit te rollen. Denk hierbij aan een terras of zitje wat je graag in de schaduw wilt zetten. Voor een terras is een zonnescherm de ideale zonwering. Nadeel is dat ze gevoelig zijn voor harde wind. Verder heb je weinig omkijken naar een zonnescherm. Je maakt ze eenvoudig schoon. Let wel op dat je het doek goed laat drogen voordat je hem voor lange tijd oprolt.

Screens en rolluiken

Screens zijn vergelijkbaar met rolluiken. Screens plaats je aan de buitenkant van het raam en gaan via een rails of frame naar beneden. Screens zijn doorgaans een goedkope maar doeltreffende oplossing. Ze houden de zon goed buiten en zorgen voor extra privacy. Ze zijn makkelijk te monteren en eenvoudig schoon te houden. Rolluiken kunnen je woning of winkel goed verduisteren mocht dit nodig zijn. Je laat de horizontale lamellen eenvoudig helemaal naar beneden uitrollen. Ze werken tevens inbraakwerend. Het houdt warmte en kou buiten. Rolluiken zijn onderhoudsarm en eenvoudig te monteren. Ook zijn ze makkelijk schoon te houden.

Buitenjaloezieën

Jaloezieën aan de buitenkant van je woning of winkelpand komt steeds vaker voor. Voordeel is dat je met de horizontale lamellen zelf de lichtinval kan bepalen. Je kunt de kamer bijna volledig verduisteren of kiezen voor een middenweg. Je hebt het zelf in de hand. Qua prijs zitten buiten jaloezieën in de middenmoot. Het loont om prijzen te vergelijken met vakmannen uit je buurt. Buiten jaloezieën hebben verder weinig onderhoud nodig en zijn eenvoudig schoon te maken met water en een sopje.

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping aanbieding

Een overkapping over je terras is een permanente oplossing. Met een terrasoverkapping zit je beschut uit de zon. Een terrasoverkapping is ideaal om op warme zomerdagen buiten in de schaduw te zitten. Gaat het regenen? Geen probleem. Een terrasoverkapping beschermt je tegen zon, regen en wind. Een terrasoverkapping is over het algemeen prijzig, maar je terras kan gezien worden als een verlengstuk van je woonkamer of keuken. Vaak werkt dit ook waardevermeerderend voor je woning. Terrasoverkappingen zijn er in alle vormen en maten. Maatwerk is ook geen probleem. Vraag naar de mogelijkheden

Ontvang vrijblijvend een scherpe offerte

Wil jij weten wat het gaat kosten om een geschikte zonwering te plaatsen bij jou thuis? Vraag dan geheel vrijblijvend tot 4 aanbiedingen op van vakmannen bij jouw uit de buurt. De vakman uit ons netwerk die u kiest helpt u verder met het realiseren van uw wensen en met een goede montage. Tot slot zorgt de vakman ervoor dat alles goed is afgesteld en werkt hij alles netjes af.

Tips bij het maken van een keuze

  1. Welk type is geschikt voor jouw situtatie?
    Waar ben je naar op zoek? Wil je de zonwering puur gebruiken om de zon tegen te gaan in de zomer? Of wil je ook graag design, warmte en kies je voor multifunctioneel gebruik? Leg je wensen op tafel bij onze vakmensen en zij zullen je met plezier adviseren. Van goede zonwering geniet je het hele jaar door.
  2. Vergelijken loont
    Het aanschaffen van zonwering is een investering. De prijzen van zonwering lopen erg uiteen, daarom is het verstandig om te vergelijken. Staar je niet alleen blind op de prijs. Kijk ook welke service er bij zit en wat je kunt verwachten van je vakman. Via ons formulier kun je vrijblijvend tot 4 aanbiedingen opvragen. Je bent dan helemaal vrij om hier gebruik van te maken of niet.
  3. Bedenk goed wat je stijl is.
    Zonwering is een product dat lang mee gaat. Je gaat dit niet elk jaar vervangen voor iets anders. Bedenk daarom goed aan welke stijl het moet voldoen. Neem gelijk eventuele veranderingen in je interieur hierin mee. Je vakman kan je hier verder in adviseren.

Recente artikelen omtrent zonwering